maanantai 28. helmikuuta 2011

Rakentaminen on kivaa

Otetaan 3 askelta eteenpäin ja sitten 5 taaksepäin. Voi mätä mikä päivä...

Päivä alkoi oikeastaan tosi hienosti. Käytiin poikien kanssa jälleen etsimässä heille mieluisia tapetteja ja maaleja huoneisiin. Ja ne löytyi!! Vautsivau. :) Kyllä siinä pohdittiin ja ihmeteltiin, mutta ihan hyvät valinnat tekivät molemmat.

www.wallpaperdirect.co.uk

Pienempi pieni mies valitsi itselleen Batman -tapetin jo edellisellä tapettikauppakeikalla. Nyt kuitenkin valittiin myös kolmelle seinälle tulevan maalin sävy. Sävyksi valikoitua vaalea ja raikas sininen (ei mikään vauvasininen ;)). Siitä ei ole nyt antaa kuvaviitettä, sillä en löytänyt Teknoksen sävykarttoja oikein näppärästi mistään.

www.wallpaperdirect.co.uk

Suurempi pieni mies valikoi itselleen pitkällisen arpomisen jälkeen ylläolevan tiekylteillä täytetyn tapetin. Valikoitu versio tosin ei ole noin mustavalkoinen, vaan siinä on enemmän luonnonvaaleita sävyjä. Se taas sai kaverikseen luonnonvalkean sävyn myös maaliin.

Huoneet saatiin kertaalleen maalattua lopullisilla sävyillä ja hyvältä näyttää. Tapetteja joudutaan odottelemaan vielä ja onhan toki katotkin paneloimatta. Eli tekemistä riittää. Varisinkin tämän päivän jälkeen...

Olin aloittelemassa toisen huoneen maalausta kun huomasin seinustalla pienen vesilammikon. Hetki ihmeteltiin, napattiin mattoveitsi sekä vasara käteen ja ruvettiin aukomaan katon kipsilevyjä. Mestari hälytettiin myös paikalle ja lopulta kotiin lähtö venyi kiitettävästi. Katto avattiin ilmanvaihtoputkien kohdalta ylös asti, sillä höyrynsulun molemmin puolin oli vettä. Sen tiesimme jo etukäteen, että katto ei kyllä vuoda. Jostain muusta on kysymys.

Levyjä irroittamalla, villoja tutkimalla ja ihmettelemällä saimme selville, että iv-putken ympärillä noin katon harjan kohdalla ei ollut villaa kuin noin 10 cm. Täysin kylmä silta siis. Sisätilan lämpö taas oli arvatenkin kovilla pakkasilla kerryttänyt aikamoisen huurre/jääkasan tuonne, joka nyt sitten säiden lauhduttua on lähtenyt sulamaan. Vesi taas tuli lopulta pintaan siitä syystä, että höyrynsulkuteippi oli antanut yhdessä kohtaa periksi. Onneksi oli, sillä muuten ei varmaan olisi moista villahäviötä edes huomattu. Noh, nyt sitten pitää avata katto yhdestä kohtaa enempi, kavuta yläpohjaan ja tarkistaa, että kaikkien muiden putkien ympäristöt ovat tiiviimmin villoitettu. Tosi harmillinen juttu, vaan ei auta kuin pistää homma kuntoon. Vaikka vähän etenemistä nyt sitten hidastaakin.

Väliaikaisesti pistimme lisää villaa putken ympäristöön ja mestarin ohjeiden mukaan teippasimme höyrynsulun tarkasti uudestaan kiinni, jotta ulkopuolen kosteus pääsee kuivumaan ylöspäin ja sisäpuolen kosteus sisälle päin. Alkuviikosta sitten kunnon korjaustoimet.

Ja tältä se nyt sitten tällä hetkellä taas näyttää. :(

Oli meillä kuitenkin myös aikaa maalailla oikein urakalla. Isäntä pisti vaatehuoneeseen ensimmäisen kerroksen maalia ja hioi viimeistellen porraskuilun seiniä.

Ja tässä taas näkyvät (joskin huonosti) poikien maalatut huoneet. Värisävyjen ero sentään näkyy, vaikkei itse sävyistä mitään selkoa saakaan. :D Mutta maalattu siis on. Toinen kovin lämpöinen sävyltään, toinen hieman viileämpi.

Ehkä tämä tästä taas voitoksi kääntyy. Onneksi nyt huomasimme tuon villahomman, eikä oltu vielä ehditty pistää paneeleja kattoon. Sitten se vasta olisi harmittanut... Ja onneksi ei vielä ehditty hävittää niitä ylimääräisiä (vai pitäisikö kirjoittaa "ylimääräisiä") villoja. :D

5 kommenttia:

 1. No voi rähmä. Mutta olihan se tosiaan hyvä että paljastui tässä vaiheessa...

  VastaaPoista
 2. Kyllä totta tosiaan. Ja täytyy vielä siis tarkentaa, että itse putken eristys on kunnossa. IV-kaverimme on sen tehnyt vallan mainiosti. Moka oli siis yläpohjan villoituksessa, eli ihan meidän itsemme aiheuttama. Noh, eiköhän se huomenna tule kuntoon.

  Ja voi rähmä taas. K-Raudasta soittivat tänään, että tuota Batman -tapettia ei sitten saakaan lainkaan enää. Ei kun taas etsimään ja ihmettelemään. Huoh...

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Onneks tuli ilmi tässä vaiheessa, että oli helpompi korjata, eikä tullut niin paljon vahinkoa! Toivottavasti löydätte uuden kivan tapetin Batmanin tilalle. Tienviittatapetti on tosi hieno!

  VastaaPoista
 4. No voihan nenä... Meilläkin oli pieni vesivahinko, josta kanssa selvittiin kuitenkin melkein säikähdyksellä. Kehutpa sitä suurempaa miehenalkua upeasta tapettivalinnasta, ne kýltit on tosi makeet:). Ja pientä tietty kans, ettei tule paha mieli:).

  VastaaPoista
 5. Nyt on villat paikoillaan ja talo taas kuosissa. Mitään vahinkoja ei onneksi syntynyt itse vedestä. Ainoastaan meidän vasarankäytöstä kun revittiin kyprokkeja irti. :D Mutta siis kaikki hyvin taas ja maassa rauha.

  Tuo teidän tapaus Kirsikka olikin sitten ikävämpi juttu. Tosi harmillista... Muistan kuinka sympattiin noista putkareista silloin. :D Toivottavasti meidän putkari osoittautuu hyvin työnsä tekeväksi kun noihin hommiin asti päästään.

  Ja terveiset tapettien valitsijoille menee perille. :) Kylttejä odotellessa.

  VastaaPoista