sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Käännös raksalla

No ei tänään mikään vallan tehokas päivä sitten ollutkaan. Hitaan aamun jälkeen saimme itsemme kuitenkin kammettua raksalle lapsien vieraillessa vanhemman polven luona. Isäntä pisti edelleen saunaa järjestykseen ja itse vahasin yllättäen paneeleja. Nyt on myös alakerran pesuhuoneen loput paneelit käsitelty ja puolet saunan yhden seinän paneeleista. Talopaketin mukana tulleita paneeleja saunaa varten onkin onneksi riittämiin. Osa niistä on päässyt pahasti kiertymään ja vääntymään, joten varastoa on syytäkin olla. Mutta tänään jo saatiin pari sylillistä takkapuita ylijäämistä ja pahimmista kieroista. Eipä lopu polttopuut ihan heti kesken. :)

Huomenna on sitten se lämpöpäivä! Isäntä suuntaa aikaisin aamusta raksalle vahtimaan asentajien hommia. Jännitys tiivistyy saadaanko lämpö säädettyä tarpeeksi alhaiseksi, etteivät laatoitetut tilat koe suuria yllätyksiä ja näin ollen laatat rikkoudu. Myös ulko-ovi pitää askarrella paikalleen, jotta hieno maalämpömme hyöty saadaan sitten kunnolla käyttöön.

Kävin myös kattotarpeet läpi huolella tänään, jotta saamme minimoitua hukkamateriaalin. Aikamoista laskentaa oli, mutta eiköhän se siitä. Päädyimme sitten lopulta kuitenkin ottamaan paneelit lähimmältä sahalta. Maaliskuun inventaarialen myötä paneelit sai selkeästi muita paikkoja halvemmalla (hintavaroitteluista huolimatta) ja onpahan lyhyt matka kuskata paneeleja peräkärryllä ees ja taas.

Oi ja voi... Tällä alkavalla viikolla olisi niin kiva olla enemmän raksalla. Pitää vissiin vääntäytyä aikaisin aamusta koululle joka päivä, jotta iltapäivästä vois livistää kohti Mäntsälää kameran kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti