lauantai 26. maaliskuuta 2011

Reikäjuustoa ja kattoa

Tänään oli vuorossa kodarin katto. Ukot pistivät lautoja paikoilleen noin puoleen väliin, jonka jälkeen alettiin askartelemaan ensimmäistä kaappia paikalleen. Sen lopullinen kiinnitys jätettiin ensi viikkoon, sillä se olisi muuten haitannut maanantaina paikalle ilmaantuvia lämpöpumpun asentajia jakotukin tukkona. Aikamoiseksi reikäjuustoksi nuo kaapit päätyvät kun ei erillistä teknistä tilaa ole, mutta tänään alkoi jo tuntua, että ehkä siitä jotain silti tulee. :P

Ei se paneelien laitto edelleenkään herkulta miehistä tunnu. Aikamoista justeeraamista on, että puut istuvat ponttiinsa nätisti. Isäntä tokaisi, että toiseksi viimeisen paneelin kohdalla hiki virtasi jo tosissaan ja mieli teki polttaa koko lauta. :D No, on se siellä katossa nyt kuitenkin ja oikein nätisti vielä.

Itse ahersin yläkerrassa saunan kattopaneelien kanssa. Tuo saunavaha on kyllä ihan huippulitkua! Juoksevaa, helposti levitettävää ja työstettävää. Vielä parempaa kuin tuo muihin tiloihin käyttämämme puuvaha. Kivasti jää oksan syyt näkyviin, vaikka muodin orjina mustalla vahalla touhuammekin. Tarkoitus on tehdä katto ja seinät tällä mustalla, lauteet ja koristelista seiniin sitten vaaleammalla. Huomenna nähdään miltä nämä näyttävät katossa.

Ja tässä se reikäjuusto. Seuraavaan taloon niiiiiiin tulee tekninen tila. :D Tuo puhkottu kaappi siis tulee tuohon jakotukin paikkeille. Siihen vain pitää puhkoa vielä yksi reikä lisää, jotta kaikkiin jakotukin juttuihin pääsee tarvittaessa käsiksi. Mutta hyvällä tuurilla pari tämän kaapin viereistä yksikköä selviävät ilman reikiä! Jee... :D Joku kaappi on sitten ehjäkin.

Ja miten saadaan lapset viihtymään tontilla? Pistetään leffa tietokoneelta pyörimään ja tungetaan sipsipussi nassun eteen. Pitäisikö tässä kohtaa sanoa jotain nykylapsista, auringonpaisteesta, lumihangista ja ulkoilmasta? ;) Noh, olivathan nuo toki pihallakin päivän mittaan useampaan otteeseen. Ihan hyvä vain kun on välillä jotain muutakin puuhaa pitkien päivien varalle.

Laminaatti-, amme- ja pönttötilaukset on nyt tehty. Yläkerran kylppäriin voisi periaatteessa saada ämpärihuuhtelulla toimivan vessan jo ehkä ensi viikolla. Aika jännää. :) Se se vasta olisi luksusta raksaympyröissä. En vain ehtinyt tänään niitä silikoneja laitella. Mutta ehkä jo huomenna. Tämän hetken ykkösprioriteetti on saada kodarin kalusteet paikoilleen ja pois tilaa viemästä sekä tasoittaa olohuone loppuun ja pohjamaalata se. Nämä pitäisi saada tehtyä parin viikon sisään, jotta sitten pääsisi suoraan laittamaan paneelien kuivuttua niitä kattoon. Portaita varten pitää toivoa, että omat aikataulumme pitävät edes kohtalaisesti. Suas nährä.

2 kommenttia:

  1. Mitä ainetta tuo saunavaha on? Siis minkä firman? :)

    VastaaPoista
  2. Tikkurilan Supi Saunavahaa se on. Ja siis mustan sävyistä, kuten kuvistakin näkyy. Vaikka taittaakin sävyä hieman vihertävään päin. Salamakin toki häritisee värien välittymistä kuvissa.

    VastaaPoista