torstai 31. maaliskuuta 2011

Raksaviikko

Tämä viikko alkaa nyt uhkaavasti kallistua kouluviikosta raksaviikoksi. Tosin sehän vain tarkoittaa sitä, että sitten istutaan viikonloppuna koulussa nenä kiinni tietokoneessa. :) Mutta tänään siis hommailtiin raksajuttuja. Alkuun kuitenkin asia, joka tuli aamulla mieleen. Istua nökötin kampaajalla (JEEE!!! Luksusta hirveän kiireen keskelle... Kiitos äiti ja mummi!) ja luin siinä samalla sitten aivottomana vanhaa Anna -lehteä. Törmäsin lyhyeen kirjoitukseen, jossa oli käytetty yleisesti ärsyttäväksi luettuja sanoja. Niiden joukossa oli isäntä. Oli pakko hymyillä...

Toivottavasti kukaan nyt ei ole lakannut lukemasta blogia siksi, että täällä viljellään isäntä -sanaa. Se nyt vain ihan liian hyvin kuvaa tuota minun kultaista otustani, joka on juuri sopivasti mies talossa. :D Joten hän on ja tulee jatkossakin olemaan isäntä. Olivat Annan lukijat sitten mitä mieltä tahansa, tämähän ei ole kyseinen julkaisu. :D

Matkalla raksalle kävimme jälleen porraskaverin luona. Veimme laminaatista mallipalan ja katsoimme miltä koivu näyttää vahattuna. Eebenpuun sävyinen vaha tulee nyt meidän portaiden askelmiin ja käsijohteisiin. Tolppiin myös, mutta itse tolpan malli on vielä hieman hakusessa. Halutaanko sen päähän jokin koriste vaiko vain perinteinen kevyt viiste... Hmm.

Raksalla sitten puuhailtiin kodarin kimpussa. Isännän äiti siivoili ahkerasti ja itsekin putsailin keittiön kaappeja ja pintoja. Kaivoin jo Le Manse -häkkyränkin esiin, mutta sitten tuli komento kodarin puolelle kaappihommiin. Niitä sitten puuhattiinkin iltaan asti isännän kanssa. Josko kohta ehtisi syömäänkin, pitäähän se blogi aina ensin päivittää. :D

Vihdoinkin meillä on ovi! Ihka oikea ovi! Vaikka toki raksaovi palveli oikein hyvin, mutta onhan se nyt taas ihan eri tavalla kodin tuntuinen talo, kun voi kotiavaimilla avata pääoven ja lompsia sisälle. Aijjai... :)

Sisällä eteisessäkin alkaa olla jo niin pätevän näköistä kun on sähkökaappikin saanut katteita pintaan. Ja tosiaan kun siivottukin oli, niin mieliala nousi oikein kohisemalla.

Lämmöt ovat siis nyt myös päällä. Raksapuhkuri oli siirtynyt levolle taukopöydän alle. Lämmöt ovat tosi pienellä, mutta silti betonilattiasta tunsi, ettei se ole enää niin kylmä kuin vielä viikko sitten. Sunnuntaina voi ehkä vähän nostaa lämpötilaakin. Tosin jos tuolla ajateltiin vielä talo muuttovalmiiksi raksailla, niin kovin paljon ei lämpötilaa tohdi nostaa... Muutoin on turhan hikistä hommaa työn teko.

Yläkerta on taas lautatarha. Siinä on aika monta nippua 5100mm pitkää paneelia. Saimme lähisahalta 3900mm pituisia paneeleja vain 4 nippua... Nyt pitäisi miettiä, että haetaanko lyhyemmät paneelit muualta vai otetaanko ylimääräistä hukkaa pidempien paneelien muodossa. Huomisen päätöksiä. Sahalta ajateltiin hakea myös maaliskuualen aikaan (eli vielä huomenna ja lauantaina kuukaudesta huolimatta) kattolistat, jotta niitä voi sitten sitä mukaa napsia kattoon kun kattoa ja seinää valmistuu. Ei jää koko listasavotta sitten viime hetkille, vaikkakin sinnehän se pääsääntöisesti kasaantuukin.

Ja tässä sitten kodarikyhäelmää. Taso ei ole vielä paikallaan, mittailimme sillä vain korkeat kaapit oikeaan kohtaan. Huomenna jatkuu tämä homma, ja ehkä siis tasokin on huomenna jo kiinni. Tuli kodariin aika kiva ilme kun sai vähän kaappeja järjestykseen. :)

Mutta nyt sitä ruokaa... Huomenna lisää asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti