sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kerran viikkoon

Siltähän tämä päivittely alkaa tuntua kun ei tahdo raksalle oikein enempää ehtiä. Mutta nyt sitten taas viikon edestä löpinää. :)

Kiitos kommenteista Pekka! Osittain niiden innoittamana ja toki itse lisää asioita pohtimalla ja mdf-levyjä ihmettelemällä todettiin, että kyllä se nyt sitten vain on pistettävä paneelien kuivatusta varten lautatarha pystyyn meillekin. Hintavertailukin on nyt alkanut näyttää siltä, että paneelit haetaan meidän lähisahalta, koitetaan pakata muutaman paneelin nippuihin käyristymisten estämiseksi ja sijoitetaan yläkertaan seinustoille ja "pois jaloista" kuivumaan pariksi viikoksi. Sitten alkaakin armoton show, kun kaikki tuo noin 1300m paneelia pitää vahata. Isäntää pelottaa lopputuloksen tasaisuus, mutta eiköhän tuossa parin sadan metrin jälkeen jo homman osaa. :D Ne ensimmäiset metrit voidaan pistää vaikka vaatehuoneeseen. ;)

Sahalla pitää kuitenkin vielä jutustella noista listoista, kysellä niiden hintoja ja miettiä mitä tehdään. Jalkalistat varmaan edelleen otetaan kyllä valmiina mdf-tavarana jos vain sävy löytyy edes "sinne päin". Kattolistat sen sijaan pitänee tehdä samalla tavalla vahaten kuin paneelitkin, jotta värit pysyvät ajan saatossa samana. Puulaji sama siis tietty myös. Kiitos tästäkin "itsestään selvästä", mutta ei niin selvästä ajatusmallista töihin. Joskus tarvitsee ulkopuolisen apua tajutakseen sen ainoan järkevän asian.

Tänään siis puuhattiin taas raksalla. Itselläni oli kerrankin virtaa oikein olan takaa, ehkä syynä historiaan jäänyt tenttiviikko. Kuitenkaan aika ei tuntunut riittävän, mutta mutta... Saatiin sitä jotain aikaiseksi. Porraskuilun alaosa (eli se mihin uskallan kiivetä) tuli maalattua toiseen kertaan. Vaikka porraskuilu onkin tarkoitus lopulta tapetoida, on se syytä maalata huolella. Syy? Portaat laitetaan ensin ja tapetit vasta sitten reisilankusta ylöspäin. Ja aika moni voi arvata, että tuo tapetin laitto ei varmaan ole ihan se ensimmäinen juttu, jota ruvetaa pähkäilemään siinä vaiheessa kun kannetaan muuttokuormaa taloon. Maalataan siis huolella, että silmä kestää sitä seinää katsella myös ilman tapettia jonkin aikaa.

Miehet pätkivät myös vesijohdon lyhyemmäksi, jotta kodinhoitohuoneen kalusteita päästään laittamaan paikalleen. Sain myös kodarin maalattua kaikilta osin valmiiksi kalusteita ajatellen. Pesuhuoneen puoleinen kiviseinä tasoitetaan vasta kun kaapit ovat paikallaan. Joku voi ihmetellä miksi, mutta meillä on tässä ajatus. Selitän sen ehkä joskus, ehkä en. :P

Isäntä laittoi yläkerran kylppäriin lopu rimat paikoilleen, jotta päästään sitten joskus paneeleja kiinnittämään. Tai noh... Ei se ihan kaikkia ehtinyt kun riistin pistoolipuristimen. Hmm...

Kylppäri sai myös tukevan suojapahvin lattiaan, ettei laattalattia kärsi touhuista. Sama suojaus on nykyisen paperisuojauksen sijaan tarkoitus tehdä myös alakertaan, kunhan ehditään. Lähipäivinä se pitäisi tehdä (varmaan huomenna illalla), että pääsisi kantamaan ne kodarin kalusteet huoletta.

Tämä oli myös valmistava toimenpide kodinhoitohuoneessa. Silikonit kaapistoseinälle. Jostain meille oli tontille ilmestynyt niitä muovikulmia, joilla silikonin levittäminen pitäisi olla helppoa. Kukaan ei myönnä niitä ostaneen, joten epäilemme niiden olevan joko raksa- tai laatta-avulta. Niitä kovasti suositeltiin ja kaikki raksaajat varmasti ovat rautakaupoissa törmänneet siihen ahdistavasti TV-shopia muistuttavaan mainokseen, jossa kerrotaan kuinka elämä on niiiiiin helppoa näiden kulmien kanssa. 20cm pätkän jaksoin moisen kulman kanssa sössiä, sen jälkeen pistin teipit saumojen reunoihin, pursotin silikonin ja pyyhin kostealla sormella ylimääräiset pois. Perinteinen tapa oli huomattavasti helpompi ja parempi. Teippaus vain vei aikaa. Voi TV-shop sentään. Melkein jo uskoin ne puheet... Kuvassa voi myös ainakin suuremmaksi klikkaamalla erottaa sen paljon hehkuttamani Monaco -sävyn seinässä. Ah. Se on koko ajan vain ihanampi.

Mutta silikoneistapa tulikin mieleen. Laattatukku. Murh... Me ei olla vieläkään saatu niitä puuttuvia laattoja, joiden piti olla "postissa pienessä paketissa, tulossa huomenna tai ylihuomenna" jo noin kuukausi sitten. Laattatukun kaveri toki on vähintään yhtä hermostunut kuin minäkin, koska ei millään jaksaisi selitellä minulle mistä viivästys johtuu. Mutta kyllä jumprahuitti sentäs saa nyt taas huomenna selitellä kun otan puhelimen kouraani ja soitan. Hermohan tässä pettää... Saadaanko me niitä ollenkaan?!?!?

1 kommentti:

  1. Kokeile vielä muovilappua teippien kanssa. Tulee siistimpi jälki mitä sormella.

    Tai ainakin minulla tuli kun ei noita silikooneja tule joka päivä vedeltyä... :D

    VastaaPoista