sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Lauantaina tapahtuu

Isäntä oli eilen hakenut sahalta 95mm kuusipaneeleja vessaan, kylppäreihin, saunaan ja kodariin. Ja tänään oli aika vahata ne. Nyt siis saatiin ensikosketus paneelien vahaamiseen, eikä se nyt vallan mahdottomalta vaikuta. Vessan, yläkerran pesuhuoneen ja kodarin kattojen laudat sain jo käsiteltyä. Isäntä puuhasi isänsä kanssa saunaa eteenpäin ja nyt meilläkin on ufosuoja, minne juosta piiloon suojaamaan aivot (tai ne mitä niistä nyt on jäljellä).

Mutta jännin juttu ensin. Meillä oli tänään maanjäristys. Toki moni on varmaan siitä jo uutisista kuullutkin, mutta siis se ihan oikeasti tuntui meillä aika vahvasti. Minä tosin luulin, että lumet ne sieltä katolta vain jymähtelee, mutta kundit kuulivat uutisen radiosta kauppamatkalla. Vielä kotimatkallakin epäilin, josko kuitenkin olisi ollut lunta, mutta kyllä se vain se järistys oli. Aika hurjaa... Olisikohan meidän talon rakennuksessa pitänyt ottaa maanjäristysten aiheuttamat kuormat huomioon? :D Noh, ompahan moinenkin koettu. Toivottavasti ei toiste iske. :)

Minusta tuntuu, että näillä vaihein yhdellä jos toisella rakentajalla on hauskaa. Voi melkein kuulla X-filesin tunnusbiisin ja nähdä pieniä vihreitä miehiä ikkunoiden takana. Vai oliko ne sittenkin vain poitsujen piirtämiä hahmoja? Jäänee arvoitukseksi...

Sai tuo sauna vielä tänään myös katon alaslaskun osakseen sekä alumiiniteippiä. Ihan ei valmista tullut, mutta aika pitkälle isännät sen sai kuosiin.

Ja tässä omaa kätteni jälkeä. Osmon läpikuultava puuvaha, sävynä pyökki. Kyllä noita kelpaa pesutilojen ja vessojen katossa katsella. Toki puu hieman imee eri kohdissa eri tavalla vahaa, joten kaikki lankut eivät ihan saman värisiä ole. Mutta eipä tuoainakaan meidän silmäämme haittaa. Puu on puuta. :)

Aika monta metriä tuli näin ensimmäisenä päivänä tehtyä. Ja kun en jaksanut pukkeja tehdä, vaan levittelin näitä kolmeen huoneeseen yläkerrassa lattioille asetettujen rimojen päälle, ei työasento ollut järin ergonominen. Nytkin kun tässä työpöydän ääressä kirjoittelen, niin henkariasennot on kaukana ja kainalot melkein koskettavat pöydän kulmaa... Voipi olla huomenna aika hankala päästä sängystä ylös. Mutta eiköhän sitä lähdetä kuitenkin katsomaan, miltä nuo näyttää katossa. :) Ihanaa! Taas valmista pintaa.

Paneelien työstämisen välissä sain myös vessan maalattua lopulliseen kuosiin. Nyt vain odotellaan sitä kirottua lattialaattaa, että saataisiin tämäkin tila järjestykseen. Kattopaneelit saadaan kiinni siis huomenna. :)

Mutta nyt koitan suoristaa tuon koukkuselän ja kömpiä sänkyyn lepuuttamaan.

2 kommenttia:

  1. Valmista pintaa taasen, hienoa:). Millainen teillä on kokonaistilanne, paljonko valmista, paljon uupuu? Onko realistista haaveilla jo muutosta:)?

    VastaaPoista
  2. Olohuone kaipaa vielä vähän tasoitusta ja hiontaa, työhuone täysin tasoittamatta. Muuten uupuu kattopaneelit, laminaatit, tapetit, listat ja portaat. Ja tietty sitten kasa sähkötöitä ja putkihommia. Kodarin ja vessojen kalusteet.

    Kyllä sitä tekemistä vielä riittää, mutta kiva olis jos olis kämppä muuttokunnossa toukokuussa. Kyllä me ajateltiin vuokrasopimus irtisanoa huhtikuussa. :) Meni syteen tai saveen. ;)

    VastaaPoista