keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Omituinen pohjamaali

Tuli vain mieleen... Tähän asti ollaan käytetty aika perus remppamaaleja pohjamaalaamiseen. Nyt kun ollaan pari kertaa oltu raksailemassa ja maali on loppunut kesken sunnuntain, ei olla sitten jaksettu lähteä Vantaalle asti auki olevaan rautakauppaan. Maalia on sitten ostettu niinkin alkeellisesta paikasta kuin alehallista, mutta sieltä nyt on muutenkin käyty hakemassa edullisia vempeleitä vaikka kuinka ja paljon. Siis miksi ei maaliakin. Ensimmäisellä kertaa mukaan tarttui isännän toimesta remonttimaali, joka ei herättänyt sen suurempia tunteita suuntaan tahi toiseen. Mutta toisella kertaa allekirjoittanut sitten kaappasi epähuomiossa mukaan pohjamaalia. Pohjiahan sitä kuitenkin maalataan, joten ajattelin, että mikäs siinä. Ja siis ajaahan se asiansa. Mutta sen työstäminen on ihan tuskaa. :D Alla selitystä kuvien muodossa...

Tältä se näyttää melkein heti maalauksen jälkeen. Kun olin telonut aulan ensimmäiseen kertaan ja isäntä laukkasi paikalle, hän ei ensin edes tajunnut, että se on jo maalattu. On oikeasti tosi vaikea erottaa jopa ihan siinä työtä tehdessä, että onko siinä nyt sitä maalia vaiko ei.

Mutta tältä se näyttää sitten noin tunnin jälkeen. :) Eli kyllä siitä loppupeleissä ihan valkoista tulee. Kuitenkin. Vaikka ei todellakaan maalatessa uskoisi. :D Onhan se ihan tuttua, että maalit tummuvat kuivuttuaan. Mutta tämä on jo meikäläisen kokemuspiirissä vallan mielenkiintoista.

Ja tältä näyttää aula kun se on moisella ihmeaineella kahteen kertaan maalattu. Ei valittamista. Sitten vain odotellaan paneeleja, että päästään tapetoimaan. :)

Huomenna tulee putkari paikalle ihmettelemään miten saadaan lämmitykset päälle meidän tönöön. Eiköhän sitten rupea taas olotila kohenemaan, ikkunat kuivumaan ja huoneilma paranemaan. Päästään osasta kosteutta ainakin eroon. Lämpöpumpun toimittaja kun oikein itse soitteli perään ja kyseli milloin pääsevät koneen kytkemään käyttöön. Aika nohevaa, etten sanoisi.

Mutta sen verran ollaan taas viisastuttu, että portaiden toimitusta täytyy puusepältä hieman myöhästyttää. Eihän me nyt toki 2-3 viikossa saada koko alakerran kattoa paneloitua ja lattioita laminoitua... Vaikka tosi ahkeria ollaankin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti