perjantai 8. lokakuuta 2010

Kohti viikonloppua

Kävin itse eilen kääntymässä tontilla muutaman tunnin laatoitustöiden ajan. Päästessäni tontille, huomasin isännän vanhempien auton pihassa. Jaahas, kiinni jäivät! Salatöitä! On ne hurjia nuo... Yläkerran kattoon oli taas ilmestynyt villaa. Itse pistin viimeisen rivin takan taustan laattoja paikalleen, lakaisin hieman lattioita ja keskityin valokuvaamiseen. Pienistä riiviöistä kaksi on jo hengettömiä, kolmanteen loukkuun lensi lintu. :( Oi ja voi. Josko lintuset pitäisivät itsensä erossa myrkystä?

Lattialämmityksestäkin saimme taas uutta tietoa. Putkia ei pitäisi asentaa suoraan ponttilattian päälle, vaan kyprokki pitää pistää väliin. Eli olemme nyt siinä tilanteessa, että parvekkeen ovea on nostettava noin 1-1,5 cm. Eihän se kuulosta miltään, mutta... Kyllä se vähän harmittaa. Nyt parvekkeen ikkunoiden ja oven ylälinja ei tule kulkemaan samassa tasossa. Samoin jo aikaisemmin ilmennyt ongelma katon ja oven etäisyyden välillä kasvaa entisestään. Vaan eihän se auta. Ongelmahan alunperin syntyi siitä, että alustavissa suunnitelmissamme oli hoitaa yläkerran lämmitys pattereilla. Kun piirustusten teko oli jo aloitettu, päätimmekin vaihtaa lattialämmitykseen. Papereihin oli vain kynällä merkitty lisäkerros kyprokkia, mutta sen vaikutusta oviin ja ikkunoihin ei huomioitu. Talotehdas tämän virheen kyllä avoimesti myönsi, mutta minkäs tuolle enää muutenkaan tekee. Nyt vain odotellaan tehtaan kommenttia miten oven yläreunan siirto toteutetaan, tai lähinnä kenen toimesta. Itse ei huvittaisi sitä ruveta fiksailemaan, kädet on täynnä työtä muutenkin.

Tänään soitin myös kalusteasioista Domukselle ja pyysin siirtämään toimitusta parilla viikolla. Nyt on toimitus sovittu viikoille 49 ja 50, eli joulukuun alkuun/puoleenväliin. Jouluksi ei siis taideta uuteen tupaan mitenkään ehtiä. :) Se nyt toki oli tiedossa jo aikaisemmin, mutta tämä taisi olla lopullinen niitti arkkuun.

Portaikon kohtakin on nyt saanut villat pintaansa.

Tässä on tämä pienoinen murheen kryyni. Ja jos vielä katsoo tuota etäisyyttä leijonalevystä oviaukon kulmaan, niin voi huomata etäisyyden olevan melko pieni. Ei siihen ihan 45cm mahdu villaa plus koolaukset, kyprokit ja kattopanelit... Ja nyt siis ovi nousee vielä entisestään hieman. Oi ja voi. Noh, kunhan hommat saadaan tehtyä, niin tuskin tuota oven ja ikkunoiden ylälinjaa kovin montaa kertaa tulee päiviteltyä. :) Tänään on myös katto saanut lisärakenteita tässä kohtaa, jotta katon korkeus täsmää muun yläkerran kanssa. Huomenna siitäkin kuvia!

Aikuisten makkarin pääty. Oikealla oleva kapea ikkuna jää vaatehuoneen puolelle. Itse saamme ihastella aamutuimaan ikkunoista pientä metsikköä tontin takana.

IV-mies oli käynyt tekemässä viimeisiä juttujaan. Harmittaa melkein etten ole tätä kaveria itse tavannut. Mies teki suuren vaikutuksen jo sillä, että hänellä oli ensitapaamisella isännän kanssa jo sopimus valmiina meitä varten. Työt ovat myös hoituneet nopeasti ja myös pienet modifikaatiot ovat onnistuneet ongelmitta. Ja löysihän tuo myös sen paloturvattoman putken liesituulettimestakin. :D Kelpo ammattilainen!

Ostimme paksujen lattialaattojen takia K-Raudasta tällaisen sähkökäyttöisen laattaleikkurin. Edullinen kapistus ja toimiihan tuo... Jotenkin. Olen nyt noin kymmenisen laatan verran koittanut tutustua tämän kapistuksen sielunelämään. Kohtalaisin tuloksin. Ohjurin paikallaan pysyvyys on syytä tarkistaa monta kertaa ja sittenkin voi vielä epäillä. Mittanauhat ovat käytännössä turhia, mutta hei... Kyllä se leikkaa! Ja vielä ihan siististi.

Viimeisin etenemisaste tällä saralla. Huomenna voisi miettiä saumausta.

Ja koska talon rakennus on rankkaa puuhaa, on aivoja syytä välillä jumpata ja treenata, jotta pysyvät mukana. Työkaverit pistivät minut tänään ratkomaan tällaista, joten pitihän nakki pistää kiertämään. Hyvää työtä isäntä, hyvää työtä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti