sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Tarinaa viikonkin varrelta

Nyt on väsy. Ei huvita. Koulu painaa niskaan, työt painaa niskaan, raksa painaa niskaan. Peitto tuossa sängyllä näyttää tosi houkuttelevalta ja isäntä taitaa olla melkein yhtä puhki. Onneksi on isännän vanhempi polvi edes vähän potkimassa eteenpäin, muuten varmaan jäätäisiin mussuttamaan makkaraa sohvalle telkkarin ääreen. :)

Mutta pientä edistystä on tänäkin viikonloppuna tapahtunut. Kuvia siis.

Lauantaina saavuimme tontille vasta iltapäivästä, koska miehen oli syytä nukkua työvuoron univelkoja pois. Aamupäivän aikana vanhempi polvi oli ollut jälleen ahkerana. Yläkerrassa oli villoitettu, muovitettu ja teippailtu.

Isäntä otti hommakseen tiivistää kodinhoitohuoneen oven ja sen pikkuikkunan. Seuraavaksi uretaanin kanssa pitäisi lähteä seikkailemaan yläkerran ikkunoiden kimppuun. Muutoin isännän ilta koostui imurin putkien virittelystä, joka on kyllä aika kinkkistä hommaa.

Minä päivittelin taas kerran katon johtosirkusta ja tappelin takan taustan laatoituksen kanssa. Ärräpäät lenteli, kunnes noin seitsemännellä mehutauolla silmäkulmassani vilahti. Jaahas... Sähkömies olikin jo aikaisemmin kertonut, että pikkuinen vieras oli jossain vaiheessa tullut vastaan. Myös laatikostosta edellisenä päivänä löytämämme puoliksi syöty talouspaperirulla oli varma merkki. Mutta siinä se nyt oli, päästäisen pentele. Suloinen, mutta ah niin tuhoava. Isäntä saikin loppuillaksi tekemistä kun yritti hätistellä otuksen piilostaan ja napata sen parempaan talteen. Vaan tuo veitikka oli liian ovela ja onnistui tekemään täydellisen katoamistempun. Ei sinänsä, mökkihän on täynnä loistavia piilopaikkoja. Nyt on pari herkkupalaa ansan jatkeena pitkin taloa... Josko tuo jäisi nalkkiin. Kai meillä sitten on jo jonnin verran eristetty talo, kun pikkuinen meillä niin hyvin viihtyy. :)

Päivän lopuksi isäntä askarteli vielä väliaikaiseen pääoveemme tiivisteet. Pieni lämmitin puhisi yön läpi, ja kuulemmati oli mökki aamusellakin vielä kohtalaisen lämmin.

Viikonlopun aherrukseni jälkeen takan tausta näyttää tältä. Yksi rivi ylhäältä vielä uupuu, sitten pääsen saumaamaan ja askartelemaan listoja lasitiilten reunustoille. Takan asentajaa pitäisi myös konsultoida. Meille tulee takan molemmilta sivuilta noihin syvennyksen reunoihin hyllytasot, mutta enpä tiedä miten ne tullaan kiinnittämään. Voinko laatoittaa sivut jo valmiiksi, vaiko vasta takan asennuksen jälkeen. Huomenna jos muistaisi soittaa.

Yläkerrassa taas meidän makuuhuoneen pääty sai koolauksia pintaansa. Alkaa näyttää taas jotenkin toiveikkaalta. :) Yläkerrassa myös teipattiin ahkerasti.

Myös kylppärin lattia on siis jo auki putkimiestä varten. Itse jo kiskoimme kulmassa näkyvät putket yläkertaan, jotteivät ole koko ajan jaloissa alhaalla touhutessa. Saas nähdä ehtisikö putkimies alkavalla viikolla tulla. Kiva olisi saada tämä takaisin umpeen ja päästä seuraavan työvaiheen kimppuun.

IV-mies kävi viime viikolla myös tekemässä melkein kaikki loput hommansa, mukaanlukien läpiviennit katolle. Tänään vasta huomasin mokomat pötköt. Ah... Talo näyttää heti paljon valmiimmalta. ;)

Ulkolaudoituskin on saapunut tontille. Ja voi että kun tuo paketti näyttää pieneltä! :D Miten ihmeessä ne voivat riittää? Noh, kohtahan se nähdään.

IV-miehen kanssa selvisi myös mielenkiintoinen seikka liesituulettimestamme. Se oli varustettu putkella, jota ei voi käyttää paloturvallisuussyistä. Soitin myyjän asiakaspalveluun ja ihmettelin asiaa. "Juu, se on hyvin todennäköistä". Toisaalta oli kiva saada heti vastaus, mutta siis... Täh? Asiakaspalvelija innoissaan selitti, kuinka liesituulettimet lähes aina varustetaan muoviputkella, joka ei kuitenkaan täytä paloturvallisuusvaatimuksia. Ihan hyvää hyvyyttään olivat putken laittaneet mukaan. "Kaikki eivät laita mitään." Hmm... Ehkä olisi parempi olla laittamatta mitään jos ei ole mitään käyttökelpoista mukaan pistää... Jos ei IV-mies olisi asiaan puuttunut, me olisimme ummikkoina iskeneet vaarallisen putken kojeeseen ja alkaneet käristää pannulla sapuskaa. Ja vielä omituisemman tilanteesta teki se, että asiakaspalvelijan mukaan tarvittava putki on ihan euro-osa. No jos se maksaakin vielä vain pari euroa, niin miksi se ei tule siinä mukana?!? Ah...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti