lauantai 23. lokakuuta 2010

Ulkona ja sisällä

Tänään nukuttiin pitkään. Teki hyvää. Kotiutuminen meni niin myöhäiseksi eilisen illan osalta kun vihdoinkin saatiin talvirenkaat alle. Ja sittenhän se oli tänään mukavan lämmin ja aurinkoinen päivä. :) Tosin eipä se lämpimältä tuntunut kun ulkohommia teki. Sormet olivat jäässä, nokka valui vettä ja varpaat palelivat. Mutta minäpäs ilkeä otus jätin miehet jossain vaiheessa ulkohommiin ja pakenin itse viluissani sisälle. Jotenkin ei nyt tahdo mitenkään tottua siihen, että siellä on niin ihanan lämmin! Ihanaa ihanaa.

Alkuunsa koitin keikkua tikkailla räystäällä maalaamassa räystäslautoja, kun nyt kerran oli maalaussäät. Muutaman pätkän maalasin ja sitten meni hermo. Sen verran olen korkeanpaikan kammoinen, että ei ollut ihan mieluista hommaa. Mielelläni vaihdoin paikkoja isännän kanssa ja menin auttelemaan ulkolautojen kiinnittämisessä. Vaan kun isännällä tuppaa aina tuo tavoite kasvamaan tehdessä, niin hän päätti sitten kiivetä katolle ja ruveta maalailemaan harjan puoleisia lautoja.

Aikamoista touhua... Ja se nyt sitten yhtäkkiä työllistikin kaikki, kun yksi vahtasi narua, toinen maalipurkkia ja kaikki vielä yhdessä miettivät, että pysyykö se siellä vai eikö se pysy. Ja koska näkyvyys ylhäältä päin ei ollut kovin kummoinen, opastettiin vielä sutia oikeaan suuntaan. Noh, osa tuli maalattua. :)

Ulkolaudoituksen osalta päästiin jo kolmannelle seinälle. Aika monta riviä on jo joka puolella. Alkaa talo hahmottua. :)

Tässä on keittiön kulmaa. Aika monella sadalla eurolla on jo hommia tehty kun mietittiin tuossa työmäärää suhteessa siihen järjettömään tarjoukseen, joka ulkolaudoituksen osalta saatiin. Ja ihan on hyvä mieli asiasta. :)

Ainoa ongelma ulkolaudoituksen teossa on, että yksin on hieman hankala touhuta sisätöitä eteenpäin. Ja kun täälläkin kovasti tahtoisi saada juttuja tehtyä. Tässä on tämän päivän urakkaani kun pistin keittiön kaappeja varten tukipuita seinään. Mietin vain, että tälle seinälle tulee kyllä aikamoiset kuormat kannettavaksi, kun ottaa huomioon, että kyseessä on kevyt väliseinä. Tälle puolelle seinää tulee siis rivi kaappeja ja toiselle portaat.

Alkuviikosta pitää soitella porrastoimittajalle ja pyytää kaveria tekemään mittaukset. Saisi pistettyä portaitakin varten tarvittavat tuet paikalleen. Josko sitä kohta pääsisi levyttämään. Ei malttaisi odottaa! Mutta sitä on hieman hankala yksin tehdä näin pienillä käsivoimilla. :D

Vaan huomenna taas touhuamaan. Minun pitää huomenna pistää takan seutu järjestykseen, jotta on sitten tilaa ja lääniä levittää takan kivet torstain asennusta varten. Jipii! Takka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti