sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sunnuntain supinat

Alku oli taas hankalaa. Ensin nukuttiin pitkään, sitten väännettiin ja käännettiin itsemme liikkeelle. Rautakaupasta mentiin hakemaan erinäisiä tarvikkeita sekä maalia. Vaan eipä K-Rauta myynytkään petroolimaalia. Mestarimme kovasti kyseistä maalia suositteli. Noh, siitäpä sitten Bauhausiin kyseistä maalia kyselemään. Siellä maalia olisi ollut, mutta sävytys meidän väriimme olisi pitänyt selvittää tehtaan kautta. Alkoi tuntua siltä, että ehkä ajatus petroolimaalista ei sittenkään ole meitä varten. Vaikka sillä selviäisikin yhdellä maalauskerralla, mutta mutta... Ei ole tietoa syksyn maalauskeleistäkään enää, joten sitten olisi vielä raidallinen talokin talven. Mestari kun kehotti maalaamaan reunat kuitenkin jo ennen kiinnitystä. Siispä päädyimme Tikkurilan Vinhaan ja saimme sitä saman tein isomman pönikän mukaamme.

Matkaa hidasti myös se, että viisi vuotta käytössä olleet kesärenkaat ovat jo totaalisen loppuun ajetut. Siellä sitä bussipysäkillä taas vararengasta vaihdeltiin ja muristiin. Alkukesästä puhkesi toinen. Alkavalla viikolla siis rengaskauppaan ja syksyn alennuksista uudet kesätossut alle. :) Että kiitos vain etelänmatkaajille, että paikkautitte edellisen renkaan! Muuten olisi voinut olla hieman orpo olo. :)

Mutta sitten tonttitouhuihin!

Ensin oli vuorossa laattaseinän putsaus (lapsityövoimaa hyödyntäen).

Ja kyllä siitä vain tuli kuulkaa komia!

Kun pienet hommat oli saatu tehtyä, oli vuorossa valmistella maalausurakkaa. Miehet kantoivat samalla kipsilevyjä sisälle ja itse väsäsin tällaiset onnettomat, joskin toimivat maalauspukit.

Ja maalaushan on tunnetusti kivaa hommaa! Intoa tosin riitti vain noin 30cm matkalle, jonka jälkeen pihan hiekkakasa oli paljon kivempi paikka. Mutta voivathan sanoa, että "Me maalattiin toi talo!". :) Hyvää työtä!

Ja sittenhän se olikin allekirjoittaneen ja anopin hommaa siitä eteenpäin. Maalatessa oli mukava jutustella samalla, aika kului nopsaan. Ihanan leppoisaa hommaa, jossa vielä näkee aikaan saannoksensa niin selkeästi. Niin... Meille tosiaan tulee punainen tupa. Kiva väri! Kuntahan määräsi värivalikoiman, josta valinta piti tehdä. Meille tulee alueen ainoa punainen talo, mutta sitäkin hienompi!

Yläkerrassa miehet pistivät koolauksia kattoon. Ja samalla tekivät tarkistusmittaukset. Näyttääkin nyt kuulkaa siltä, että se meidän parvekkeen ovi sittenkin mahtuu! Se helpottaa kyllä elämää kovasti jos näin tosiaan on. Asia vielä varmistetaan kun ovi on kiilattu paikalleen ja kiinni yläreunaan. Mikäli edelleen välimatka ponttiin passaa, pistetään ovi kiinni. Hip!

Lautoja valmistui alakerrassa ihan hyvällä tahdilla. Punamultaa seinään. :)

Ulko-ovikin saatiin pois keskeltä olohuoneen lattiaa, joten siitä sai kuvan. Tuommoinen se on. Perusovi, mutta kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti