keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Päivän uutiset

Mitään ihmeitä ei ole tapahtunut, mutta eiköhän tässä jotain kirjoiteltavaa taas ole. :)

Takan hyllytasot hoituvat ihan asiallisesti. Mittatilausyksiköstä luvattiin toimittaa pidemmät hyllytasot asennukseen mennessä, jotta homma ei ainakaan niistä jää kiinni. Maksupolitiikasta minulle ei ole vielä kerrottu mitään, mutta koitin nyt ainakin asiallisesti viestiä, että moka oli yhtälailla myyjän kuin meidänkin. Saas nähdä.

Portaista ollaan nyt saatu semmoinen alustava yhteinen näkökulma, jolla aion huomenna lähestyä erinäisiä porrasvalmistajia tarjouspyynnön merkeissä. Hieman rupesi kiinnostamaan yksi putiikki, joka tekee mittatilaustyönä suunnitelmat sekä portaat, jotka voi sitten itse kasata ja käsitellä miten tahtoo. Tykkään hionta-, maalaus-, petsaus- ym. käsittelyhommista sen verran, että urakka ei ihan hirveästi hirvittäisi. Ja siinä saattaisi taas säästää muutaman euron. Mutta katsotaan onko hinnoissa merkittävää heittoa = jaksaako nähdä vaivaa. :) Portaiden askelmat olisi kiva saada lähelle wengen sävyä, koska keittiön työtaso tulee olemaan kyseistä väriä. Ei tarvitsisi useampaan erilaiseen puupintaan miettiä esim. lattiamateriaalin sopivuutta. Kaidetolpat saisivat olla perinteisesti valkoiset. U-malliset portaat suoralla tasanteella, jonka alle saa kätevästi säilytystilaa. Muutoin ilmavat ja "läpinäkyvät" antamaan avaraa ilmettä eteisaulalle. Ja ensimmäinen porras hieman leveämpi kulkua helpottamaan.

Tontillakin oli tänään vilskettä. Me emme itse kumpikaan päässeet paikalle, mutta vanhempaa polvea varustettuna apumiehellä sekä putkarilla oli hommissa. Yläkerrassa alkaa kuulemma olla melkein kaikki villoitukset paikoillaan. Vain radonputken läpivientiä odottava kohta on auki. Koolauksiakin on taas ilmestynyt ja ulkolaudat saaneet väriä pintaan. Putkimies on vetänyt viemäreitä yläkerran kylppäriin, jonka lattiaa joudumme nostamaan noin 6cm. Se ei sinänsä ole mikään ongelma ja siihen osattiinkin jo varautua. Myös radonputki on päässyt kattokorkeuteen, joten kohta päästään pistämään kylppärin auki revitty pontti takaisin paikalleen ja sitä kautta miettimään lattialämmityksen asennuksen tilausta yläkertaan.

Niin ne vain hommat taas etenevät... Toivottavasti huomenna pääsen ottamaan kuvia edistymisestä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti