torstai 21. lokakuuta 2010

Puuhastelupäivä

Tänään oli siis allekirjoittaneen henkilökohtainen puuhastelupäivä. Aluksi olin ajatellut käydä vain aamupäivällä muutaman tunnin, mutta päädyinkin raksailemaan aamukahdeksasta puoli kuuteen. Tunnin pankkitauko vain välissä. Pitkästä päivästä huolimatta en mitenkään hirveästi saanut aikaan, mutta olen silti tyytyväinen mihin kaikkeen sitä itsekseenkin pystyy. Hätä keinot keksii. :) Sanottakoon, että puristimet ja lisätuet olivat päivän sana.

Muistinpas oottaa kuvan meidän huoltoluukusta.

Ja yleiskuva kaoottisesta yläkerrasta. Mutta huomioitavaa tässä on, että katossa on muovit kaikkialla! Eristykset ovat siis aivan loppusuoralla. Villaa näyttää jäävän aika reilusti yli. Pikkupalaset on tarkoitus vielä heitellä vintille, mutta isommat ja ehjät paketit pitää varastoida. En vain oikein tiedä miksi, koska kun kaikki paikat talossa on eristetty, ei niitä enää mihinkään tarvita... Ehkä me sittenkin eristetään meidän varasto. Hmm.

Tässä on tämä auki revitty ja nyt myös putkitettu yläkerran kylppäri. Putkimies tulee jossain vaiheessa siirtämään oikean puoleista viemäriä hieman, jotta se sijoittuu kokonaan allaskaapin alle, eikä jää siis mistään suunnasta inhottavasti näkyviin.

Sähkömies oli alkuviikosta käynyt vetämässä alustavat jutut yläkertaan, jotta saadaan ulkoseinät valmiiksi levytystä varten. Tänään hän kävi tekemässä ainoan ulkoseinälle tulevat rasian, joten näin ollen hommat ovat valmiina seuraavaa vaihetta varten. Kävimme myös läpi sähkösuunnitelmia (taas kerran) ja teimme pieniä lisäyksiä ulos. Kummasti kun ulkopinnalle ilmestyi muutama lauta, alkoi hahmottua tarkemmin mihin mitäkin lamppuja kaivataan. Sähkäri korjasi samalla myös sähkökaapin voimapistokkeen, joten saatiin taas puhallin päälle!

Ja sitten lämpö nousikin kohisten! Kyllä kuulkaa nyt kelpaa tehdä sisällä hommia. :)

Tästä aloitin tämän päivän hommat. Seinään tuet lauteille sekä villat ja muovit kohdilleen odottelemaan alumiinipaperia.

Ja siinä näkyy taustalla väliseinä, jonka sain kasaan (ylpeys loistaa). Ei se ihan helppoa itsekseni ollut, mutta vain pienin vammoin siitä selvittiin. Ja kait se ihan suorassakin on. :)

Maalattuja lautojakin alkaa olla jo aikamoinen läjä. Kasvatin sitäkin hieman ennen kotiin lähtöä. On taas mistä jatkaa.

2 kommenttia:

  1. Alkaa olla jo hyvällä mallilla teillä! Pian pääsee sisustamaan:)

    VastaaPoista
  2. Voivoi, se tuntuu niin kaukaiselta vielä. Kun saa yläkerran lattian kuntoon, eli lattialämmityksen asennettua, niin sitten ehkä tuntuu taas edistymiseltä. :)

    Mutta kyllä tuota Mäntsälän Värisilmää on tullut katseltua viimeaikoina ohi ajellessa siihen malliin, että josko siellä kohta poikkeaisi.

    VastaaPoista