torstai 30. syyskuuta 2010

Ehkä ne sittenkin loppuu!

Tontilla oli tänään tungosta, eikä kukaan ollut ylimääräinen. Hommaa riitti, mutta myös tulosta syntyi. Meinasin pudota pyrstölleni kun kiipesin yläkertaan katsomaan villoituksen tilannetta. Kerrassaan mahtavaa!

Parvekkeen kohta on tuottanut hieman ongelmia eristeiden kanssa. Talotehtaalta ohjeistettiin rakentamaan viritelmiä, jotta saadaan myös yläaulan parvekkeen puoleiseen päätyyn normaali määrä eristeitä. Noh, ongelmahan syntyi siitä, että jos sama määrä villaa laitetaan tähän katon osaan, jää lopulta katto oven eteen. Ja yllättäen tämähän ei tietenkään käy. Katsotaan miten talotehdas asiaan kommentoi... Myös yläkerrassa kaikki ikkunat ja ovet on piirustuksissa korkeudella, jossa ei ole otettu huomioon lattialämmitystä ja sen mukanaan tuomaa yhtä kyprokkikerrosta. Nykyisellä rakenteella meillä tulisi lattiapinta (laminaatti) parvekkeen oven kynnyksen yläpuolelle... Eli tällaisia pieniä mutkia on matkassa, mutta eiköhän näistä selvitä.

Eristeistä mestari oli sitä mieltä, että se ei kokonaistilannetta mihinkään hetkauta, jos yhdessä viisto-osassa on esim. 10cm vähemmän villaa kuin muualla. Mutta toinen vaihtoehto olisi esim. järeämpi eristemateriaali talotehtaalta. Kahtellaan miten käy. Lattian korkeuden kanssa taas nyt vaikuttaa siltä, että lämmitysputket voitaisiinkin sijoittaa suoraan raakapontin päälle, jolloin ylimääräinen kyprokkikerros voitaisiinkin jättää väliin.

Tässä jamassa on nyt molemmat päädyt! Aivan mahtavaa... Koolauspuita vain perään. :)

Tässä todistusaineistoa, että kyllä ne paketit vähenivät tänään aika urakalla.

Itselläni oli päivän ohjelmassa takan taustan järjestely. Takan asennus on tilattu lokakuun lopulle, joten onhan tässä vielä aikaa. Mutta nyt kun on lämmitin huristamassa vieressä, niin on ihan mukava laatoitushommia tehdä. Itselleni ihan uutta hommaa, mutta kyllä se ihan kohtalaisesti sujui.

Tähän kuosiin sain sen. Järjestely näyttää oudolta, tiedetään. :D Mutta tuohon keskelle tulee siis takka, eikä tuo keskikohdan aukko jää näkyviin lainkaan. Samaten nuo kohdat, missä saumat eivät mene kohdilleen... Päätettiin laatoittaa tämä ilman saumoja, jottei olohuone muistuttaisi kylppäriä. Pieni saumalaasti tuohon silti tulee kun laattojen reunat ovat viistetyt. Siitä tulee ihan kiva. :) Ikkunoiden ympärille pitää askarrella kulmalistat, joten siksi ne jäivät tänään tekemättä.

Isäntä laittoi myös illan hämärässä imurin putkia kattoon. Aikamoista virittelyä, täytyy sanoa. Ahtaita paikkoja. Onneksi putki antaa muutaman millin periksi.

***edit***

Niin, piti lähettää terveisiä etelän aurinkoon. Ei tuo laatoitus ihan ilman pientä hammastelua mennyt, mutta vanhalla polvella oli hyvä näkökulma: Ei ne Italiassakaan (laattojen kotimaassa) liian tarkkoja ole... Taittaa valoa ja varjoja. ;)

1 kommentti: