lauantai 25. syyskuuta 2010

Viikko 11

Nyt on käynnissä viikko 11 sen jälkeen kun talon pystyttäjät lähtivät työmaalta. Kyseinen viikko onkin ollut melko hajanainen. Isäntä on ollut paljon töissä ja itse olen nököttänyt koulussa ja siihen liittyvien hommien parissa. Mutta tontilla on taas silti tapahtunut. Isännän vanhemmat ovat käyneet puuhailemassa villojen parissa, ja ovatkin saaneet taas paljon aikaan.

Kävimme tontilla torstaina tekemässä muutaman pikkujutun, joten sain hieman kuvia tapahtumista. Eilen on myös ollut ahkerointia, mutta itse en päässyt tontille käymään, joten huomenna vasta saan viimeisimmän tilannepäivityksen kuvien kera.

Yläkertaan oli ilmestynyt aivan uusi järjestys. Villat ja puutavara oli sijoiteltu näppärästi yläkerran keskelle, joten seinustat ovat vapaat villoille, levyille ja muoville. Vanhempi polvi oli myös pistänyt yhden kaistan eristettä jo kattoonkin (tuolla ihan ikkunoiden edessä). Muilta osin pitääkin vielä odotella muutamia läpivientejä.

Myös toisen päädyn seinustat olivat saaneet villoituksia lisää.

Sitten taas näitä nöyriä hetkiä. Meitä taisi olla yhteensä viisi ihmistä paikalla kun välipohjan ponttilattiaa alettiin laittaa paikoilleen. Ja uskaltaisin väittää, että kaikilla viidellä on varsin kelvollinen liike tuolla korvien välisä. Siltikään kenellekään ei tullut mieleen, että ehkäpä tuon lattian olle pitäisi vielä vetää kylpyhuoneen viemärit ja vesiputket. :) Noh, putkimies muisti meitä sitten mukavalla viestillä. Sirkkeli ja sorkkarauta esiin.

Tuommoiselta alalta lattia pitää irti kiskoa. Siinä on meinaan hommaa. Laudat ovat kiinni kunnioitettavan mittaisilla nauloilla, ja kylppäriin sijoitettavan ammeen takia välipohjapalkkeja (= kiinnityskohtia) on tiuhaan. Jotenkin arvelen, että muutama ärräpää saattaa lennellä.

Sähkömies (tai oikeastaan sähkömiehen apulainen) on ollut myös ahkerana. Alakerrassa alkaa olla melkein kaikki johdot vedettynä. Mikäli oikein ymmärrän, tarkoittaa tämä sitä, että kunhan läpiviennit yläkertaan on kaikki saatu paikalleen, voidaan ruveta miettimään alakerrassa katon ja seinien levyttämistä. Se se vasta onkin sitten taas näkyvä askel eteenpäin!

Siinähän noita johtoja sitten onkin. Huh.

Ensimmäinen katkaisijan rasia kiinni! Vessan valot. :)

Viimeksi esiteltiin työergonomiaa, tässä sitten inhimilliset työolosuhteet. Putkimiehen komennuksesta jouduimme aukomaan lisää harkkoseinään tehtyjä läpivientejä pesukoneen sekä suihkun hanaa varten. Onneksi oli tuulinen päivä ja läpivedolla pöly saatiin melko hyvin pois talosta. Mutta tuo itse työskentelynurkkaus oli aivan järkyttävä...

Ja mies sen näköinen. Emme olleet edes varautuneet itse hommiin. Tarkoitus oli vain käydä putkiemiehen kanssa jutustelemassa, joten arkivaatteet saivat kunnon pöllytyksen.

Minulla on ollut ajatus tehdä tästä rakennusprojektista muuton jälkeen kuvakirja. Tarkoitus olisi tehdä esim. yksi aukeama per viikko, johon lisäisi muutamia kuvia ja katkelmia näistä blogiin kirjoitetuista teksteistä. Katselin yksi päivä eri kuvakirjavaihtoehtoja ja innostuin vielä enemmän. Onhan se kiva sitten pistää kirjahyllyyn itse kasattu opus "Talon rakennus: erä 1". :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti