sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Puuhaa päivälle

Expertin kanssa telkkuasia tuli sovittua mukavasti. Raahauduin messuille myös tänään ja kävin ilmoittamassa tapahtuneesta virheestä. Latasin tiskiin summan, jolla suostumme telkun ostamaan, ja Expertin myyjä hinnan hyväksymisen lisäksi lupasi toimittaa molemmat telkut kotiovelle (alunperin ne oli tarkoitus varastosta itse hakea). Eli homma bueno.

Messujen jälkeen kaappasin mummoni matkaan ja lähdettiin tontille. Paikalla oli muutenkin vanhempaa polvea sekä isännän sisko, mutta isäntä itse on poissa tonttipelistä pari päivää työasioiden ja niihin liittyvien menojen takia. Hommat etenivät puolittaisesta työnjohdosta huolimatta varsin mallikkaasti. Yläkerrassa levyjä ja villoja ilmestyi seiniin sekä kattoon, kun taas alakerrassa syntyi väliseiniä. Enää puuttuu yksi väliseinä alhaalta, muuten on jo rungot valmiina.

Samalla huomasin suunnitteluvirheen meidän keittiössämme. Nykyisellä toimitussisällöllä se ei tule paikoilleen mahtumaan, joten kaappien kokojan pitää hieman viilailla. Asiasta ehti syntyä jo pääni sisällä "kohtalaisen" kokoinen paniikki, olenhan kokolailla mieltynyt keittiösuunnitelmaan. Mutta onneksi taisin jo keksiä varsin vähiä harmeja aiheuttavat muutokset, jolla tarvittava tila saadaan vapautettua. Kunhan pääsen keittiömyyjän kanssa tämän vielä käymään läpi, niin saan varmistuksen asialle.

Yläkertaan myös toiselle seinälle alkoi ilmestyä levyjä, villoja ja muoveja!

Kattokin sai jo vähän esimakua tulevasta. Ilmeisesti aika hankalaa hommaa tämä katon eristys. Tuskin aivan turhaan mukava alanaapurimme on tätä työvaihetta manannut ja meitä kovasti siitä varoitellut. Rankkaa, hidasta ja jokseenkin hankalaa. Mutta hienostihan tuo lähti käyntiin.

Keittiön seinän runko, johon sitä lisätilaa nyt pitää keksiä. Runkoon pitää lisätä vielä lisätuet keittiökalusteille. Sitä hommaa aloiteltiin jo illan kähmeessä, mutta ennen yhdenkään puun kiinnitystä alkoi ajatus kotona odottavasta ruuasta ja sohvasta houkuttaa liikaa.

Vessa sai myös runkonsa sekä testipöntön... Tuolissa voi istua ja ihmetellä miltäs se vessa siitä kulmasta sitten tulee näyttämäänkään. :)

Ja koska päivään on taas kuulunut jokunen määrä pään raapimista, voivottelua, stressiä ja huolta, on syytä piristää itseään vähän. Tontilla on tullut vastaan monta hommaa, jossa pitää kääntyä, vääntyä, venyttää, laihistaa jne. Työergonomia ei ole aina ihan parhaimmillaan. Aina on joku puu, putki tai muu rakennelma estämässä juuri sen sopivan työasennon.

Työergonomiaa osa 1.

Työergonomiaa osa 2.

Tuohon ilmastointiputkeen saattoi tulla lommo jos toinenkin ukon kovan pään aiheuttamista iskuista. Kasvojen punaisuudesta myös saattoi aina lukea vaaditun vaivan asennon säilyttämiseksi, puhumattakaan etukäteispelosta naulaimen mahdollisesti leukaan osuvaa potkua kohtaan.

Mutta nyt taas kotiarkeen: Ruokaa ja lepoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti