sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Viikonloppua!

Kaksi tonttipäivää putkeen allekirjoittaneelle! Harvinaista herkkua. :)

Pari päivää sitten kiersin eri paikkoja etsien tarjouksesta sopivaa mustaa/tumman harmaata laattaa kahdessa eri koossa. Tarkoitus on laittaa samanlaista kuosia keittiön lattiaan ja takan seinään, keittiöön neliöitä ja seinään suorakaidetta. "Yllättäen" ei ollut helppo metsästystehtävä, mutta Vantaanportin K-Raudasta sopivat laatat löytyivät. Puoleen hintaan, josta sai vielä neuvoteltua pienen lisäalennuksen. Saatiin alkuperäiseen budjettiin istuvat laatat siis. Koitan muistaa ottaa niistä tänään kuvan.

Isännän viettäessä hyvin ansaittua vapaapäivää omissa riennoissaan, pakkasin itseni ja kasan lämmintä vaatetta autoon. Kävin vanhan polveni kanssa ostamassa nuo edellä kuvatut laatat, joiden yhteispaino taisi autossa vastata vähintään 4 ihmistä. :) Onneksi on 7 hengen auto... Mutta olipahan kantaminen.

Tontilla tuli sitten teippailtua ja muovitettua, pistettyä paperia kattoon ja aloitettua välipohjan koolaukset. Mutta koska aina joku menee pieleen, niin meni nytkin. Tuli taas pistettyä koolauksen välit "juu, kyllä se näin menee" -periaatteella. Tuloksena kaksi ylimääräistä rimaa kun välityksen pitikin olla pienempi. Noh, pieni paha. Tänään sitten oikeilla välityksillä eteenpäin. Mutta tulipahan taas muistutus siitä, että pitäisi tarkistaa kaikki vaikka olisi kuinka varma miten hommat tulee tehdä.

Mutta meilläpäs onkin kylppärissä jo oviaukko! Hurraa isäntä ja isännän isä!

Tässä sitten valmistelevia hommia paperin asettelua varten. Villat pois, jotta paperin reunan saa kätevästi työnnettyä reunan alle.

Ja sitten se malliesimerkki miten "ei pidä tehdä". Välitys tässä 600mm oikean 400mm sijaan. Noh, tuo keskimmäinen koolauspuu jää nyt sitten ylimääräisenä kattoon ja saa vierelleen pari kaveria. Ei suurta onnettomuutta tässä.

Tätä on aina kiva kuvata kun on semmoinen valmiimpi juttu. Siispä taas ja niin ja siis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti