maanantai 14. maaliskuuta 2011

Motivaation keräystä

Eilen oli tarmoa täynnä, tänään iski täysi lama. Isäntä soitti paikalliseen vesifirmaan tilatakseen mittarin asennuksen. Kyseli siinä sitten samalla hieman mittarin sijoittelusta, koosta jne., jonka seurauksena saatiin todeta, että meillä on joko vesiputki tai kodarin kaapisto väärässä paikassa. Kun ei taas kukaan ollut meille maallikoille kertonut, ettei vesimittaria saa sijoittaa kaappiin, edes siihen tilavaan allaskaappiin. Tosin eipä sitä ollut meidän LVI-suunnittelijakaan huomannut, putkarikaan missään vaiheessa maininnut tai mestarikaan aikaisemmin moiseen juttuun törmännyt.

Noh, mestarin kanssa sitten mittailtiin ja pohdittiin. Vesiputkea on pikkuisen hankala lähteä mihinkään siirtämään, raksalla jo asennusta odottavia kappistoja myös. Lopputulos... Vesimittari asennetaan torstaina, jonka jälkeen sitten katsotaan miten kaapistot sijoitetaan, leikellään tai muuten operoidaan, jotta mittarin luku ja muut toimenpiteet onnistuvat muutoinkin kuin meidän niskoilla.

Myös kattopaneelit saivat taas uutta juttua. Juuri kun tämä homma oli ikään kuin selvä, niin lisäkeskustelu mestarin kanssa pisti jälleen mietintämyssyt päähän. Vielä pitäisi tarkistaa tarjonta viilutetuista kattopaneeleista. Hmm. Missähän hinnoissa ne liikkuvat? Lisäksi saatiin taas kerran kiitos mestarin hyviä vinkkejä halvemmista sahavaihtoehdoista. Lisää hintavertailua siis...

Pääsin kuitenkin jo paneelien käsittelyn makuun kun päätin kokeilla miltä meidän saunavaha näyttää. Koekappaleena toimi täysin käpristynyt saunapaneeli ja lopputulos yhden käsittelyn jälkeen oli ihan kiva. Taidan huomenna kiskaista toisen kerroksen osaan panelia ja jättää sitten isännälle pohdintaan kumpi on parempi. Sauna kun tuppaa olemaan vähän hänen valtakuntansa. :)

Kuvia en ehtinyt tänään näpsiä, mutta alakerran vessan isäntä pisti siihen kuosiin, että voinen sen huomenna maalata. Myös eteinen sai ensimmäisen maalikerroksen pintaansa. Kohta koko talosta on maalaamatta enää työhuone ja olkkari. JES!!

Alkaisi siis paneelit olla ajankohtaisia... Voivoi. Josko sitä huomenna ehtisi nettiä selata enempi ja ihmetellä vaihtoehtoja. Jos joku tietää jollain tasolla jotain viilutetuista mdf-paneeleista, niin saapi kertoa meille tietämättömille.

2 kommenttia:

 1. Sattuuhan noita, meillä jäi tavallaan kodarista pois pesukoneen kylmävesiliitäntä tai siis kun me vähän muutettiin kalustesuunnitelmaa :)
  Mutta eiköhän se jotenkin sinne väännetä :P
  Onneks rouva piti huolta siitä, että kodariin ei tuoda muita koneita kuin pesukone ja kuivausrumpu.
  Kuivien tilojen sisäkattoihin laitetaan vaan tylysti 8x175 mdf hopeasaarni, kosteisiin tiloihin sit joku puupaneeli.
  Hyvin teillä näyttää kuitenkin etenevän!

  VastaaPoista
 2. Juu, ei ehkä näin julkisesti pitäisi sanoa, mutta kait se on vain oman pään mukaan vähän tuon vesimittarin kanssa toimittava. Koitetaan tehdä mahdollisimman hyvin, mutta en minä kyllä lähde kodaria uudestaan suunnittelemaan ja uusia kaapistoja hommaamaan moisen takia. Että "näillä mennään". :)

  Meille tulee kyllä seuraavaan taloon taatusti tekninen tila. :D Kyllähän tuo lämpöpumppu menee kodarissa oikein kivastikin. Ei se ole yhtään hullumman näköinen. Mutta kun noita jatkotukkeja on molemmilla seinillä joka paikassa, niin kaapistoista tulee aikamoisia reikäjuustoja. Tekninen tila olisi pop... Voi miksi, miksi kuvittelimmekaan, että sitä ei tarvita. :D

  VastaaPoista