perjantai 22. huhtikuuta 2011

Viikon varrelta

Kaikenlaista puuhaa on raksalla touhuttu tällä viikolla. Itsekin olen ehtinyt siellä muutamaan kertaan pyörähtämään, mutta eilen vasta kameran kanssa räpsin todistusaineisto aikaansaannoksista. Ja nyt niitä kuvia onkin sitten useampi, joten niihin siis...

Sauna on ollut pikkuhiljaa työn alla, kunhan aina ollaan saatu lisää paneeleita käsiteltyä. Meillä on tarkoitus laittaa seinän yläosaan (joka jää tuossa kuvassa ulkopuolelle) kapea sormipaneeli vaaleaksi käsiteltynä. Hieman piristämään tummaa tunnelmaa ja lauteet tulisivat sitten samalla sävyllä. Eilen käytiin paneelit hakemassa ja koitin kiskaista niihin sävytettyä saunavahaa pintaan. Eieiei... Sormipaneelin on näköjään sen verran monesta suunnasta sahailtua ja höyläiltyä kolmiulotteisen pintansa takia, että puu jää väkisinkin melko huokoiseksi monesta kohtaa. Ja kun se sitten imaisee vahan itseensä, lopputulos on likaisen ja suttuisen näköinen. Pitää tänään koittaa vielä laittaa toinen kerros vahaa ja katsoa parantaako se tilannetta yhtään. Harmittaa jos tämä hieno idea nyt sitten kuivuu kasaan oman mahdottomuutensa takia. Ihanne tilanne olisi, että sekä paneeli että lauteet olisivat lämpökäsiteltyä puuta, jolloin väri olisi jo valmiiksi sopiva. Mutta lauteet ovat kuusta, joten joku muu ratkaisu pitää kehittää.

Lasitiilet ovat saaneet myös alumiinilistat ympärilleen. Vielä pitää askarrella silikoni listan ja tiilen saumakohtaan, mutta hyvältä ne näyttävät jo nyt.

Isomman pikkumiehen huoneen katto saatiin valmiiksi, joten sinne ollaan nyt päästy askartelemaan jo lattiaakin pikkuhiljaa. Lattialla ei tosin ole kiire, joten sitä pistetään aina pari riviä paikalleen kun muut hommat "seisovat" tai ei ole juuri muuta kivaa tekemistä. Kivalta näyttää lattia. :) Ja vaikka kuvassa huoneen seinät näyttävät uhkaavasti valkoisilta, niin ne ovat kyllä saaneet siis jo lopullisen luonnovaalean sävyn pintaansa aikaisemmin. Ostimme K-Raudasta tarjouksesta edullisen laaminaattileikkurin. Eipä tällä lyhyellä kokemuksella voi noita halpisjuttuja suositella. Ostimme perään laminaattisahan, ja sillä tulee kyllä huomattavasti parempaa jälkeä. Leikkuri on sen verran hutero, että kun voimaa pitää kuitenkin jonkin verran käyttää, niin se tahtoo aina vähän kääntää terää vinoon ja lopputuloksena onkin sitten laminaatin vino pääty ja ongelmat liikuntarakosten kanssa.

Alakerrassa vihdoin ja viimein olohuone on maalauskunnossa! Kohta päästään laittamaan olohuone-aula-eteinen -kombinaatioon kattopaneeleja ja sitten sen jälkeen lattioita. Kiirus on, jotta saataisiin portaat edes jotenkin sovitussa aikataulussa paikoilleen. Olemme siirtäneet niiden toimitusta jo niin monta kertaa, että oikein harmittaa. Mutta ei auta... Tahti on mikä on. Parempaan emme oikein pysty.

Olen toistaiseksi vahannut kaikki paneelit tuommoisilla puupalaan kiinnitetyillä sienillä, joita on saanut Robin Hoodista. Toimivat hyvin, mutta hajoavat paneelien reunoihin nopeasti, joten niitä kuluu paljon. Isäntä sitten päätti, että nyt kokeillaan jotain muuta. Kaupasta sieni ja polttopuukasasta puuta, vähän liimaa ja sakset. Ihan toimiva sieni siitä tuli! Valitettavasti... Tuon kapistuksen toimivuuden epäily maksoi allekirjoittaneelle yhden puolen tunnin hieronnan. :D Vedonlyönti ei ole koskaan ollut parhaita taitojani.

Mutta tosiaan, hyvin se ajoi asiansa. Ja samalla sain ulkoistettua saunapaneelien käsittelyn isännälle. Itse touhusin kattopaneelien kimpussa, joita myös kuskattiin eilen raksalle reilut 20 pakettia lisää kuivumaan ja odottelemaan käsittelyä.

Ja sitten vielä "ankka, joka on englanniksi duck". :) Kielimestari. Narsissit taka-alalla myös piristävät mukavasti tunnelmaa. Kotikotikoti... Joskus. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti