sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kuvapläjäys

Viikonloppu raksalla takana. Joskaan se ei enää tunnu yhtään niin paljon raksalta. Saatiin aikalailla aikaan ja allekirjoittaneen vanhukset tekivät pitkää päivää apuna. Kyllä on nyt kuulkaa hyvä mieli. :) Ei enää yhtään pelota kolmen viikon päässä kummitteleva muuttotarkastus. Tai no kyllä se vähän... Kun ei niistä portaista ole vieläkään kuulunut mitään. Huomenna saa isäntä rimputtaa kokolailla tiukkasävyisen puhelun rappumiehelle. Kyllä sen ymmärtää mikäli sairaslomaltaan ei rappuja pysty tekemään, mutta sitten siitä olisi rehellisesti ja suoraselkäisesti ilmoitettava, jotta ehkä vielä ehdittäisiin suurella onnella saada raput jostain muualta.

Mutta siis positiivisempiin juttuihin! Eli kuviin. :)

Minä valtasin viikonlopun urakakseni saunan lauteet. Sain lauteet käsiteltyä kauttaaltaan saunavahalla, jonka jälkeen aloitin kasaushommat. Lisäkäsiä tarvitsi aina välillä ja muutama ärähdyskin pääsi välistä, mutta lopputulos oli vallan palkitseva!

Siinä ne nyt ovat! :) Isäntä jo hörppi saunaolouenkin lauantai-iltana, joskin kylmässä saunassa. :) Mutta mieltä lämmitti kuitenkin. Laudepakettiin kuuluu myös selkänojat, mutta me päätimme jättää ne varastointiin. Vievät niin paljon tilaa lauteilta, että ei siellä sitten enää oikein mahtuisi löhöilemään. Nyt mahtuu, eikä tuo ilman selkänojiakaan pahalta näytä.

Vain lamput enää uupuvat. Ostettiin jo kiinnityspuuta spotteja ajatellen (tarkoitus siis kiinnittää spotteja muutama lauteiden alle), mutta sitten huomattiinkin, että meille "veteen upotuksen kestävät spotit" -ideologialla myydyt valaisimet eivät ihan sitä olletkaan. Pitää huomenna kysellä myyjältä, josko heillä olisi vielä hieman kovemmin suojattuja lamppuja tarjolla. Kyllä tuolla lauteilla kuitenkin jonnin verran tullaan veden kanssa lotraamaan.

Tällainen on näkymä ylälauteelta. Kuten näkyy, myös kiuas on löytänyt paikkansa. Se on myös kytketty ja kivet ladottu. Valaistus, oven listat ja lasitiilten aukkojen reunojen siistiminen ovat uupuvat hommat tässä huoneessa siis.

Yläkerrassa miehet askartelivat listojen kimpussa ahkerasti. Nyt puuttuu enää muutama jalkalista! Partsin oven smyygilistat ovat vielä laittamatta ja samoin aikuisten makkarin oven listat tuolta huoneen puolelta. Itse leikin pientä sähköasentajaa ja asettelin lamppuja kattoon. Ikean halpisspotit, jotka meistä ajavat kuitenkin asiansa oikein mainiosti "yleisissä" tiloissa. :) Ja kuten kuvasta näkyy, äippä on tehnyt suursavotan siivotessaan yläkerran. Myös alakerrassa hän on lajitellut kasapäin tavaroita, joita on sitten siirretty tarpeettomina vaatehuoneeseen varastoon. Alkuviikosta pitää myös alakerrasta repiä ylimääräiset pahvit pois, järjestää kaikki paikat ja pyyhkiä pölyt, jotta IV-koneen käynnistys voidaan tehdä.

Pikkumiehen huoneeseen laskeutui lamppu-ukko Talo Täplää mukaillen, joskin pikkumies iski silmänsä tähän (ja minä) jo aikoja sitten. Nyt oli vihdoin aika käydä se kaupasta hakemassa ja kytkeä kattoon. Harmi vain, että rappusten viipymisen takia meillä on käynnissä ketjuefekti, jonka takia missään ei vielä toimi valot. :( Työmaavaloilla mennään edelleen... Harvinaisen epäkiitollista kikkailla lamppuja kattoon, jotka eivät sitten edes syty kun katkaisijasta painaa.

Myös toisen pienemmän miehen huoneeseen ostettiin lamppu, mutta sitä en käynyt kuvaamaan, koska en saanut sitä vielä paikoilleen.

Meidänkin makkariin löytyi valo. Ja ukon ahkeralla uurastuksella se saatiin jopa kattoon. Toiminnallisuus kun ei ihan pelannut tuossa lampussa. Kupua ei saanut liu'utettua vartta pitkin alaspäin, joten koukkuun asettelu oli jokseenkin haasteellista.

Jokin aika sitten manailin keittiön valopistokkeen paikan älyttömyyttä. Nyt kun Ikeasta ostetut kiskovalot ovat paikoillaan, voisi todeta, että noinhan sen pitikin olla. :D Valaisin ei ole minun mittapuullani kovin kaunis, mutta se on äärettömän käytännöllinen. Toivottavasti valotehoakin on tarpeeksi.

Ja pitkän odotuksen jälkeen ovat myös uuni ja liesitaso paikallaan!! Jippii! Vielä kun saisi liesituulettimen kohdilleen, niin sitten olisi oikein hyvä. :) Ensi viikolla, ensi viikolla... Kunhan IV-mies tulee hommansa tekemään. Ja minulle jää vielä askarreltavaksi peltilaatikon etulevy ja kahva järjestykseen.

Meillä on nyt kaksi huonetta täysin valmiina: työhuone sekä isomman pikkumiehen huone. Eikä muistakaan huoneista paljon puutu. Alkaa olla aikamoista innostusta ilmassa. Se ilmenee myös siinä, että parvekkeelle pitää lähteä alennusmyynneistä ostamaan kalusteet. :D Äipän innoittamana.

Voisi käyttää melko vanhaa urheilufraasia: Tästä on hyvä jatkaa. :)

4 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Todella hieno sauna! Siis todella hieno! Ehkä näillä kuvilla saisi oman ukkoseni harkitsemaan tuota harmaata väriä? Ja lasitiili-ikkunatkin on todella hienot. Wau :-)

    VastaaPoista
  3. Hienosti etenee ja hyvältä näyttää!

    VastaaPoista