keskiviikko 10. elokuuta 2011

Missä mennään? Täällä mennään...

Kovasti olin suunnitellut, että tänään raahaan kameran matkaan raksalle ja kuvailen taas edistysaskelia. Mutta kuvia jouduttekin odottamaan huomiseen, koska tänään onkin vuorossa pitkä työpäivä ja raksareissu jää omalta osaltani kokonaan väliin. Ajattelin kuitenkin hieman kirjoitella missä mennään.

Isäntä soitteli maanantaina rappumiehelle, joka lupasi toimittaa raput torstaina. Niin... Noh, näitä on kuultu. Jos raput eivät tällä viikolla tule, menee toimittaja aikatauluista huolimatta vaihtoon. Sinänsä harmi, koska pidämme rappumiehestämme oikein kovasti ja hän vaikuttaa ilmeisen organisointikyvyn vajavuutensa ulkopuolella oikein pätevältä tekijältä. Mutta pidetään nyt sormet ristissä, että huomenna jotain tapahtuu.

Rappusia lukuunottamatta alkaa olla sisällä aika valmista! Muutama lista voidaan vielä laittaa paikoilleen ennen rappuja, mutta siltäkin osalta alkaa kaikki olla kunnossa. Sitten onkin jäljellä enää kasa "pieniä" askareita, kuten keittiön sokkeleiden ja koristelistojen kiinnitys, imuripistokkeiden asettelu paikoilleen, kynnykset, silikonia sieltä sun täältä, työtasojen ja saunan valaisimien kiinnitys, yksi peitelevy ja vaatehuoneeseen jakotukille kotelo. Portaikon pikkuikkunan sisälasi täytyy myös käydä vaihtamassa turvalasiksi, koska porrassuunnitelmamme on muuttunut yli vuoden takaisista suunnitelmista. Mutta se nyt ei pitäisi olla mikään vallan suuri homma. Eli ei ihan kamalasti puutu enää! Ja aikaa on kolme viikkoa. Meillä pyyhkii aika hyvin, vaikka itse sanonkin. :)

IV-mies tulee huomenna tekemään työnsä loppuun, käynnistämään ilmanvaihdon ja jättämään pöytäkirjan. Sähkärin kanssa koitan sopia konsultaatiokäynnin, jotta olemme varmasti samalla aaltopituudella mihin mitäkin tulee. Siellä oli taas sähkömiehemme apupoika nimittäin käynyt hääräämässä päivänä eräänä. Hän on vähän semmoinen kaveri, joka ei meiltä pahemmin asioita varmistele jos jokin on epäselvää, vaan tekee vain kuten olettaa meidän haluavan. Lopputuloksena viimeksi oli parvekevalaisimet väärässä paikassa. Kyllähän ne taas siirtää oikeaan paikkaan, mutta olisi kuvitellut olevan helpompaa joko jättää laittamatta tai sitten soittaa ja kysyä. Nyt sitten kittaillaan ja maalataan ylimääräisiä reikiä umpeen. Toki olisimme itsekin voineet paikat selkeästi merkitä, mutta en minä muistanut koko parvekevalaisimia!

Tämän päivän ohjelmassa on miehillä ja äipällä ahkeraa siivousta, listoitusta, laatoitusta sun muuta korjailuhommaa raksalla. Hyllylevyn kiinnitys valaisimia varten kodinhoitohuoneeseen, oven kiinnitystä ja vaikka mitä. Eilen kävin illalla kääntymässä raksalla ja pienimmän miehen seinään oli ilmestynyt valtaisa hämähäkkimies. Jumpe... En oikeastaan olisi uskonut, että sarjakuvahahmo lasten huoneen seinällä voi näyttää niin hyvältä! Aivan mahtava. Pieni mies menee onnesta sekaisin kun näkee sen. :P Kuvan laitan sitten huomenna kun olen kameran saanut raahattua paikalle. Itse täytän tänään kahvitauot raksajutuilla ja koitan tilata meille tikkaat ja muut turvavermeet katolle ja talon päätyyn.

Ja sittenhän se pitäisi ruveta pakkaamaan jo vanhalla asunnollakin kamoja laatikoihin. Muutto lähestyy. Jännää. :)

5 kommenttia:

 1. Jeejee... Vihdoinkin joku tarkka arvio! Portaat ja niiden kasaajat tulevat perjantaina noin klo. 9. Josko se siitä sittenkin!

  VastaaPoista
 2. Sehän alkaa sitten oleen valmis :) Ei muutakuin tsemppiä loppurutistukseen, kyllä ne portaatkin siitä asettuu. T. Pekka

  VastaaPoista
 3. Hui! Tuntuu että te olette aika lähellä samassa vaiheessa, ja pakkailette jo laatikoita! Huijui! Pitäisiköhän minunkin? Ei kai vielä?

  VastaaPoista
 4. :D Enpäs tiedä. Meillä loppuu vuokrasopimus komen viikon päästä ja muuttotarkastus on näillä näkymin reilun kahden viikon kuluttua, joten alkaahan se jo olla aika pakkailla. Viimeinen päivä kun vielä asettuu keskelle viikkoa, niin ei millään tahtoisi kaikkea jättää viimeisen päivän varaan. Ja muuttolaatikoita kun voi jo nyt kannella talolle, kunhan ei vielä purkamaan käy. :)

  Vielä reilu viikko sitten ajateltiin, että me ei ehditä mitenkään! Vaan nyt onkin viikossa tapahtunut paljon ja nyt näyttää jo pelottavankin hyvältä. *koputtaa puuta*

  Että ei muuta kuin sielläkin muuttolaatikoita ihmettelemään. ;)

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa!! Tsemppiä viimeiseen rutistukseen! Loppu häämöttää..

  VastaaPoista