sunnuntai 21. elokuuta 2011

Ledejä ja öh... sisustusta

Otin varaslähdön, myönnetään. Mutta ei auta. Miehet ovat ahkeroineet niin kovasti viime aikoina ja äippä siivoillut, että koti on jo ihan koti. Ja mikä silloin alkaa liikkua emännän päässä? No sisustus tietysti. :D Voivoi... Mutta ensin ledit.

Ukko on ahertanut kolvin, teipin ja kaikenmoisten vempeleiden kanssa ledinauhoja keittiön välitilaan. Yksi nauha on jo kuvassa kokonaan paikoillaan, mutta tällä hetkellä siellä on jo molemmat nauhat kiinni ja toiminnassa. Ajatus kahden valonauhan takana on, että valotehoa voidaan säädellä tarpeen mukaan. Ainoa vain, että tällä hetkellä molemmat nauhat syttyvät saman katkaisimen takaa, vaikka alkuperäinen tarkoitus oli jokin aivan muu. Molemmille muuntajille on jopa omat kytkimet, mutta mutta... Taas saa salapoliisisähkäri lisää töitä. Toivottavasti homma korjaantuu vain kytkimen takaa piuhoja siirtelemällä.

Noiden ledinauhojen laittaminen on kyllä aikamoista askartelua. Ne kun eivät sivusuuntaan taivu lainkaan, pitää mutkan kohdalla saksia nauha poikki ja kolvata johdon pätkät väliin. Sen jälkeen seuraa ergonominen työasento kun nauhaa liimataan kaapiston pohjaan, mutta lopputulos on oikein hyvä. Heti valolistan takana oleva nauha jättää valolistan varjon pöytään, siksi päätimme siirtää toisen nauhan vähän kauemmaksi takaseinää kohti.

Lopputulos: Valoa koko tason leveydeltä. Ledit kyllä kivasti tuovat kiviseinän esiin, koska valo hajaantuu joka suuntaan, toisin kuin kävisi spottien kanssa. Tyytyväinen olen valaisinvalintaamme.

Ja tässä tämä meidän askarteluvinkkimme vinon katon suihkuverholle. Tyylillisestihän tuo Snoopy nyt ei kovin hyvin meidän kylppäriin istu, mutta eipäs meidän kodin tarvitse ollakaan kuin sisustuslehdestä. Verho on hauska ja se on pääasia. Koukut katossa ja seinässä mahdollistavat myös toisenlaisen ratkaisun, jossa pingotetaan nauha koukkujen välille ja pujotellaan samainen nauha verhon yläreunan renkuloiden läpi. Tällöin saisi hieman perinteisemmän suihkuverhoratkaisun. Saas nähdä päädytäänkö mekin siihen, mikäli herrasväki usein unohtaa verhon "kuivumaan" kasaan tuohon seinälle...

Vaatehuoneessa lankesin sisustamaan. Tämän päivän muuttokuormassa kulkeutuivat raksalle mukaan myös orkideat, joista uusin (kiitos ihana isäntä!) sai majapaikan vaatehuoneesta. Virittelin renkaat myös kyseisen korihäkkyrän alle, joten nyt saa ikkunankin auki mallikkaasti. Naulakoitakin on nyt kaksi seinällä, joskaan se toinen ei tässä kuvassa näy. Tämä on viilistelyä, viiiiilistelyä. :)

Ja kun sisustukseen saa näppinsä ensimmäisen kerran kiinni, alkaa ajatus laukata. Sälli vain, että pankkitilille ei laukkaa samaan tahtiin mammonaa. Olen löytänyt netistä maan mainioita ja ihania huonekaluja, mutta niiden hankinnan sijasta suuntaamme IKEA:an hankkimaan jotain lastulevyhalpiskalusteita ensihätään. :D Noh, parempi kait sekin kuin ei mitään.

Ensi viikolla tähän aikaan me asumme Mäntsälässä!! Sitä on aika vaikea vieläkään oikein ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti