keskiviikko 24. elokuuta 2011

Viimeisiä viedään!

51 tuntia ja 25 minuuttia on nyt aikaa muuttotarkastukseen. Sitä ajatellen puuttuvat asiat: kattoturvatuotteet, takaneduspelti, turvalasi portaikon ikkunaan sekä postilaatikko. Aika isoja asioita... Kattoturvatuotteita emme perjantaihin mennessä saakaan, mutta meillä on esittää tarkastajalle toimittajalta kirjallinen lupaus toimittaa tuotteet viimeistään viikon päästä perjantaina. Toivottavasti tuo kelpaa. Takaneduspeltiä mittatilaustyönä emme ehdi myöskään saamaan, mutta laitamme väliaikaisesti jonkun vähimmäismitat täyttävän levyn takan eteen. Portaikon turvalasin tilanteesta minulla ei ole mitään käsitystä... Pitääkin muistaa kysyä isännältä onko sille jotain tehty. "Väliaikainen" postilaatikko on sentään hommattuna, se vain pitää kiinnittää rivistöön naapureiden kanssa.

Isännän isä oli pistänyt meidän kuistin edustan kuntoon, tarkoittaen sähkökaapin suoristamista ja parempaa asettelua, kuoppien täyttöä ja lavoista tehtyjen portaiden tukevoittamista ja parantamista. Nyt on huomattavasti helpompi kulkea. Myös keittiön sokkelit tulivat valmiiksi! Ainoa vain, että yhtä niistä pitää vielä muokkailla, koska astianpesukoneen kohdalta pitää ottaa sokkelilevyn yläosasta pala pois. Muuten ovi ei pääse aukeamaan kokonaan. Sähkömiehet kävivät eilen tekemässä suurimman osan hommistaan loppuun ja yksi jos toinen ihmetystä aiheuttanut kytkinasia selvisi. Keittiön tason valoja emme vain saakaan kahden kytkimen taakse, mutta aina ei kait voi voittaa. Ukko taasen oli pistänyt silikonia tunti tolkulla kaikkien tasojen reunoihin, altaiden reunoihin ym. sekä puuhannut myös sähköjen kanssa.

Eli iso kiitos vanhemmalle polvelle avusta!!

Ja koska nuo puuttuvat asiat siis olivat muuttotarkastusta ajatellen, ei se tarkoita, etteikö muuton jälkeenkin olisi vielä paljon hommaa. Listoja uupuu edelleen muutamia, kaapistot ovat tekemättä, yläkerran jakotukki koteloimatta ja kylpyhuoneesta uupuu kynnys. Kaapistot tuottavatkin nyt aikamoista päänvaivaa. Minulla oli jo valmis ajatus eteisen kaapistosta päässä, kunnes päivänä erään jäin katselemaan eteistä ja tajusin, etteihän se suunnitelma siihen mitenkään istu... Meillä on niin hankalan mallinen se eteinen, että aina joku juttu jäisi kaapin reunan alle. Joko sinne jäisi nettireititin, sähkökaapin alla oleva huoltoluukku tai katto. Tai sitten pitää tehdä niin matala kaapisto, että reititin jää kaapin yläpuolella. Ongelmallista... Taidan suosiolla jättää tuon miettimisen muuton jälkeiseen aikaan. Tässä alkusyksyn tenttien ja muuttohässäkän keskellä ei oikein riitä energia minkään "ei-akuuttien" -ongelmien ratkaisemiseen.

Tänään sähkäri käy tekemässä omat hommansa loppuun ja on kuulemma jo pöytäkirjaakin ehtinyt raapustella. Nyt odottelemme vielä tuleeko putkari tänään vai huomenna tekemään omat kokeensa ja pöytäkirjansa, jotta olisi kaikki paperiasiat kunnossa tarkastusta varten. Oman osuuteni puuhasin illalla, joskin tarvitsen vielä pari mappia, jotta kaikki mahtuu nätisti. Kyllä sitä on vain paljon kaikenmoista paperia! Huh... Suunnitelmille yksi oma kansionsa, ohjekirjoille ja tarvikkeiden tiedoille oma kansionsa, takan papereille oma kansionsa, lämmitysjärjestelmälle oma kansionsa jne. Ja sitten vielä tietenkin se talon huoltokirja ja vanhassa kodissa pursuava maksettujen laskujen ja kuittien kansio. Tarvitsen varmaan oman kirjahyllyn kaikille noille papereille.

Torstaille pitää alkuiltaan sijoittaa hirmuinen siivoustalkoo. Eli kaikki työkalut laatikoihin ja vaatehuoneeseen tai rappusten alle, kerätä sisältä pois loput listat ja paneelit, pihalla kaikki irtonaiset jutut pinoihin, kuistin siivous, imurointi sisällä ja ruokapöydän kasaus. Mestari totesi, että sen verran voidaan ottaa varaslähtöä muuttoon, että ruokapöytä on paikoillaan jo perjantaina, jotta siihen on helppo sitten leväyttää kaikki paperit tarkastuksen aikana. :)

Mutta josko nyt sitten jatkaisi päivätöitä, joskin taloasiat rullaavat yhtenä ajatuspötkönä takaraivossa koko ajan. Ehkä tämä ensi viikolla sitten helpottaa.

2 kommenttia: