lauantai 27. elokuuta 2011

Muuton keskeltä

Täällä sitä nyt sitten kirjoitellaan Mäntsälästä sohvan nurkasta. Kynttilät tuikkivat takan päällä, telkkarissa pyörii elokuva ja... Kun katseen nostaa, on edessä laatikkokasa, keittiön tasot täynnä tavaraa ja epämääräisiä väliaikaisia huonekaluja siellä ja täällä. Mutta sepäs ei haittaa tätä tunnetta mitenkään!

Muuttotarkastus meni läpi moitteeta. Ainoa merkintä pöytäkirjassa on yläkerran poistumistiet, mutta siitäkään ei sen kummempaa tullut kun niiden toimitus on sovittu jo nyt alkavalle viikolle. Taitaa tosin olla aikamoinen kiire paikallisilla tarkastajilla, koska tarkastus kesti kuulemma 15 minuuttia ja ilmeisesti kova kiire oli seuraavaan paikkaan. Vaan meillehän se passaa. :)

Isäntä urakoikin sitten vanhempiensa kanssa eilen jo kolme muuttokuormaa tavaraa. Kaikki huonekalut on jo muutettu, eikä vanhalla kämpällä ole oikeastaan kuin muutamia takkeja, irtotavaroita, pari astiaa ja pienen varastokopin nielemät laatikot. Tänään kävin itsekin hakemassa lastillisen (tosin paljon pienemmän) rompetta ja hairahdin myös muutaman sisustusjutun ostamaan taas. Kaksi kukkaruukkua, kaitaliinan ja torkkupeiton. Säästölinja päällä, ja toisaalta pitää tietysti saada tavarat paikoilleen, ennen kuin osaa jotain sisustuslinjoja vedellä.

Yksi takaiskukin ollaan tässä ehditty kokea. Kiuas ei toimi. :( Ja niin kuin olimme ajatelleet saunoa heti. Sähköt pelaavat, koska kiuas lähti lämpenemään alkuun, kunnes jotain tapahtui ja koko kiuas sammui eikä suostunut enää käynnistymään. Toivottavasti vika löytyy termostaatista, eikä koko kiuasta tarvitse lähteä purkamaan ja vaihtamaan...

Kamaa on! Vaan kunhan saadaan kaikki paikoilleen, taitaa talo näyttää taas aika tyhjältä. Tosin eiköhän se tavaramäärä taas salakavalasti kasva tulevina vuosina.

Sohva tuli Iskun toimesta paikalle sovitusti perjantaina kolmen jälkeen. Etukäteen ajateltiin, että sohva täyttää koko huoneen. Mutta yllättäen iso sohva saikin koko olkkarin tuntumaan isommalta. Hyvä niin.

Pääsääntöisesti aika on kulunut keittiötä järjestellen, mutta Kamut löysivät tiensä seinälle myös. Vieläkin tekisi mieli puurtaa, mutta pitänee välillä käydä nukkumaan, jotta jaksaa taas. Kovasti sitä intoa aina tässä muuton jälkeen riittää. Tällä kertaa vielä tavallista enemmän. Pikkuhiljaa tajuntaan alkaa upota ajatus, että sitä asutaan nyt omin käsin rakennetussa talossa.

Mutta jotta totuus ei unohtuisi, niin tässä kuva vaatehuoneesta. :D Vielä ei olla ihan siinä pisteessä, että voisin ostaa kaikki kaivatut säilytysjärjestelmän osaset ja sijoitella esim. joulukoristeet säilöön omiin laatikoihinsa. Varasto, oi varasto... Olisipa sellainen.

7 kommenttia:

 1. Voi, ihanaa! Onnea uuteen kotiin kovasti! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! :D Mahtava lukea tunnelmista ja fiiliksistä.

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen kotiin! Tulipa melkein kateellinen olo, vaikka tuo kai on itselläkin edessä ihan kohta...

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon onnitteluista. Onhan tämä aika hienoa! Että kenellä tämä on vielä edessä, niin kyllä se sitten todella on sen kaiken puurtamisen arvoista. :)

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin! Ju, uskon, etä on sen arvoista! Eli jaksaa, jaksaa... :)

  VastaaPoista