sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Koolauksia, kummituksia ja mörköjä

Eilinen päivä oli aikamoista menoa. Kello koitti sitkeästi herättää meitä kahdeksan aikaan, mutta epäonnistui siinä mojovasti. Olimme saaneet talomyyjältämme kutsun Myyrmäkihallin Omakoti messuille, joten sinne suuntasimme kun luumme saimme järjestykseen. Eipä siellä mitään tarjottavaa tämän vaiheen rakentajille kyllä ollut. Yksi hanavalmistaja oli paikalla, joten heiltä pyysimme tarjouksen. Samaten löysimme talonumerot myyntipisteestä, jossa oli takorautaisia tuotteita enemmänkin esillä. Siitä kojusta olisi voinut ostaa vaikka ja mitä... Mutta tällä erää hillitsimme itsemme. Ne numerot vain lähtivät mukaan. :)

Messujen jälkeen huristimme kaupan kautta tontille, jossa pistettiin yksi pistorasia, vesipisteen paikka ja koolauksia kohdilleen.

Yläkerran katossa alkaa olla lähes kaikki koolaukset paikallaan. Helpottaa sähkömiehen hommia. Ja kun saadaan kaikki koolaukset ylhäällä tehtyä, voidaan siirtää puukasa alakertaan/pihalle, jotta päästään levyttämään lattiaa lattialämmitystä varten.

Kun muutama tunti oltiin puurrettu hommia, lähdettiin hakemaan lapsia Halloweenin viettoon. Mäntsälässä oli tapahtunut kummia! Kaikki metsien mörököllit, haamut ja ihmetykset olivat osuneet juuri meidän tontille! Parin kummituksen kanssa tehtiin diili, että he suojelivat meitä ensimmäisenä Mäntsäläyönä. :)

Toinen kummitus kurkisteli pimeästä yläkerrasta kadulle ja piti silmällä alueen tapahtumia. Toinen oli majoittunut kuistille vahtimaan ulko-ovea. Iloiset kummitukset tekivätkin hyvää työtä.

Pojat kuitenkin päättivät lähteä katsomaan, ettei vain muita mörököllejä ole näköpiirissä. Onneksi niin tekivät, koska pitkin tonttia ilmestyi ihmeellisiä taskulampun valossa loistavia otuksia!!

Niitä löytyi ihan ihmeellisistä paikoista... Mutta jossain vaiheessa vilke loppui ja piha todettiin turvalliseksi.

Sitten olikin hyvä majoittua sisätiloihin tunnelmoimaan takkatulen ääreen ja kuuntelemaan kummitustarinoita.

Pikkuisen oli kova alusta, mutta ihan kelvollisesti sujui ensimmäinen yö Mäntsälässä. Hyvin nukutti kaikkia kunhan alkujännityksestä päästiin eroon.

Tästä sitten uuteen viikkoon taas. Se on huomenna jo marraskuu! Telineet tulevat heti aamusta tontille, joten alkavalla viikolla on tiedossa ulkolaudoituksen urakointia. Ja jos säät jonain päivänä sallivat, voidaan myös räystäslaudoitusten maalausta jatkaa. Myös koulua ja töitä on tiedossa runsaasti, joten väsynyt viikko on edessä. Noh, aina ei voi voittaa. :)

6 kommenttia:

 1. Oi vitsi, eka yö uudessa kodissa! :D Meilläkin on haaveena, että uutena vuotena oltaisiin jo jonkinmoisella porukalla talolla yötä.. Saas nähdä kuinka käy! :)

  VastaaPoista
 2. Selälle oli aika kova paikka, mutta kyllä se oli sen arvoista. Käydä iltakävelyllä tulevilla kotikulmilla ja pistää ulkotulia pihalle. :) Vähän aikaa on ollut niin pakolla puurtamista tuo raksaaminen, että oli ihan kiva kun tontilla oli kerrankin taas kivaa.

  Niin ne hommat vain pikkuhiljaa etenevät siellä, täällä ja vähän joka puolella. :)

  VastaaPoista
 3. Ehditte meitä ensin...:D Meillä oli sama suunnitelma, makuupussit ja alustat yötä jäämiseksi. Tuo kummitus juttu oli mahtava. Pakko kokeilla tulevaisuudessa itsekkin vastaavanlaista etsimis leikkiä...:D

  VastaaPoista
 4. Se oli tosiaan aika hyvä keskintö meidän isännältä. Taskulamput kun ovat muutenkin niin mielenkiintoisia ja hauskoja kapistuksia. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana tarina tämä :-) Me ollaan vasta haaveiltu, että kannettaisiin pihakalusteet raksalle ja keittiöön ja tehtäisiin kaminalla joku päivä ruuat.

  Ja Myyrmäkihalliin piti meidänkin ... mutta ei sitten keritty kumminkaan.

  Tsemppiä loppurypistykseen :0)

  terveisin toinen plokisti osoitteesta
  heimerakennetaan.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Pitikin lisätä teidätkin lukemistoon. En ole taas vähään aikaan ehtinytkään haalia lisää luettavaa. :)

  Loppurypistykseen! :D Voih, kun tuntuu kuin olisi vielä aivan liikaa maileja jäljellä. Noh, eteenpäin vain. Ehkä se maalikin sieltä sitten lopulta löytyy.

  VastaaPoista